Meteo

Prognoza meteo de weekend. Vreme călduroasă în aproape toată ţara!

În următoarele zile, meteorologii anunţă vreme călduroasă în majoritatea regiunilor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, mai ales după-amiaza și seara, când vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și posibil vijelii.

SAMBATA. Vremea va fi caldă, local călduroasă după-amiaza. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, mai ales după-amiaza și seara, când vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și posibil vijelii. Astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse, cu precădere în zonele montane și în regiunile nord-vestice și nordice. Izolat se va semnala grindină. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 28 şi 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 grade în depresiunile intramontane şi 22 de grade în nordul litoralului.

DUMINICA. Vremea va deveni călduroasă în majoritatea regiunilor, iar mai ales la câmpie, pe arii restrânse disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități, îndeosebi în Câmpia de Vest. În nord-vestul, nordul, nord-estul și centrul țării, precum şi în zonele montane şi submontane vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe spații mici vijelii și grindină. Ploile vor avea caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe arii restrânse cantitățile de apă vor fi mai însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru astfel de fenomene va fi redusă. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 şi 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 23 de grade.

LUNI. Vremea se va menţine caldă, cu o după-amiază călduroasă în majoritatea zonelor, în special în Câmpia Română, Câmpia de Vest şi Lunca Dunării, unde disconfortul termic va fi ridicat, iar local indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi; temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 şi 34 de grade. În nord-vestul şi centrul ţării, în zonele montane şi submontane vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil chiar vijelii și căderi de grindină. Pe arii restrânse, în intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor fi însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii mai restrânse, cu probabilitate mai mare în est şi sud-est. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 și 23 de grade.

Publicitate