Meteo

Prognoza meteo: Cum va fi vremea în prima zi de şcoală

Sâmbătă, vremea va fi caldă, local călduroasă în regiunile vestice și sudice. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza în estul țării, la deal și la munte, unde izolat va ploua slab, iar seara și noaptea și în vest, unde local se vor semnala averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sud-vest, la munte la altitudini mari, dar și de scurtă durată asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 31 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 10 și 19 grade. Dimineața și noaptea, în depresiuni, vor fi condiții de ceață.

În ţară, duminică, vremea se va menține caldă, local călduroasă în regiunile sudice. Cerul va avea înnorări temporare. Vor fi intervale cu averse și descărcări electrice în vestul, în nord-vestul țării, la munte și pe arii restrânse în centru și în sud. Vântul va sufla slab și moderat, local cu intensificări mai ales după-amiaza și seara și cu precădere pe crestele Carpaților Meridionali și a Munților Banatului, unde va depăși la rafală 70…80 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 20 de grade, mai coborâte, spre 6 grade, în depresiunile din estul Transilvaniei unde vor fi condiții de ceață.

Luni, în prima zi de şcoală, vremea va rămâne caldă, pe arii restrânse călduroasă în sud. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în regiunile vestice, nord-vestice și parțial în centru, unde vor fi averse și descărcări electrice, pe arii restrânse în prima parte a zilei, apoi în extindere și în intensificare. Pe suprafețe mici se vor acumula cantități de apă însemnate. În prima parte a intervalului vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, dar în special în Banat și pe crestele montane, iar noaptea va slăbi treptat în intensitate. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 31 de grade, iar cele minime între 11 și 19 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei spre 5 grade.

Publicitate
banner we radio