Meteo, Ştiri

Prognoza meteo. Cum va fi vremea în această săptămână

Săptămâna debutează cu vreme normală pentru această perioadă, dar valorile termice vor creşte treptat, urmând ca în partea a doua a săptămânii să ajungă în pragul caniculei.

Luni, valorile termice se vor situa în jurul celor normale la această dată. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 de grade în nordul Moldovei şi 33 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime, în general, între 10 şi 20 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile sudice, estice şi centrale, unde pe arii restrânse vor mai fi averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în Moldova, Dobrogea, Bărăgan, la munte şi pe spaţii mici în celelalte regiuni.

Publicitate

Marţi, vremea se va încălzi uşor. Cerul va fi variabil şi mai ales după-amiaza şi seara vor fi înnorări temporare, averse şi descărcări electrice, local în zonele de munte şi izolat în restul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în Moldova, Dobrogea, Bărăgan şi izolat în celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 de grade în nordul Moldovei şi 34 de grade în sud, iar cele minime între 9 grade în depresiuni şi 22 de grade pe litoral.

Miercuri, vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în zonele de deal şi de munte, precum şi în regiunile sudice şi estice, unde mai ales după-amiaza şi seara, pe arii restrânse, vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în cursul zilei în sud-estul teritoriului, dar trecător şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 de grade în Dealurile de Vest şi în estul Transilvaniei şi 34 de grade în sud, iar cele minime între 12 şi 22 de grade, uşor mai scăzute în depresiuni.

Joi, vremea se va menţine călduroasă în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare mai ales ziua, când vor fi averse şi descărăcri electrice, local în zonele de deal şi de munte şi izolat în restul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului în sud-est, dar de scurtă durată şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 de grade în estul Transilvaniei şi 34 de grade în sud, iar cele minime între 12 şi 22 de grade, uşor mai scăzute în depresiuni.

Vineri, sâmbătă şi duminică vremea călduroasă va persista în majoritatea regiunilor, iar în sud, local, va fi caniculă. Probabilitatea de apariţie a averselor va fi în creştere, la început vestul ţării, apoi şi în rest.

Publicitate
banner we radio