Meteo

Prognoza meteo. Cum va fi vremea în Ajun şi de Crăciun

Sâmbătă, 23 decembrie, în vestul, nordul și centrul țării, înnorările vor persista și vor mai cădea precipitații, sub formă de ninsoare, dar trecător și lapoviță și ploaie, favorizând depuneri de polei. Astfel de manifestări, în condițiile unui cer temporar noros, vor fi și în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse, cu precădere în cursul zilei. Vântul va sufla moderat cu unele intensificări, îndeosebi în regiunile sud-vestice și de răsărit, iar la munte, în special pe creste, va sufla tare, viscolind și spulberând zăpada. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 8 grade, iar cele minime între -7 și 2 grade.

Duminică, în ajunul Crăciunului, vremea se va încălzi ușor, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în vest și în sud-vest. În regiunile nordice, estice și centrale, cerul va fi mai mult noros și pe arii relativ extinse, vor fi precipitații, mixte. În restul teritoriului, cerul va avea înnorări, îndeosebi ziua, când în vest, local, vor fi mai ales ploi, iar în sud-est, izolat, ploaie slabă sau burniță. La munte, precipitațiile vor fi predominant sub formă de ninsoare. Se mențin condiții de producere a poleiului. Vântul va avea intensificări susținute la munte, cu viteze mai mari pe creste, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada, iar pe arii restrânse și la cote mai reduse, și în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 și 11 grade, iar cele minime între -1 și 5 grade. În zonele joase de relief, dimineața și noaptea, va fi ceață.

Publicitate

Luni, în prima zi de Crăciun, vremea va continua să se încălzească îndeosebi în regiunile extracarpatice. Cerul va fi variabil, cu înnorări la începutul zilei în nordul teritoriului, iar în zona montană vor mai fi precipitații mixte. Vântul va continua să prezinte intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste, dar izolat și la cote mai reduse și în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 și 14 grade, ușor mai ridicate în sudul Olteniei, iar cele minime, în general, între -5 și 5 grade. Mai ales dimineața și noaptea, în zonele joase se va forma ceață.

Marţi, miercuri şi joi, valorile termice se vor menține mai ridicate decât cele climatologic specifice perioadei. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în nord, nord-vest și la munte. În zonele joase de relief, mai ales în timpul nopților și dimineților va fi ceață.

 

Publicitate
Publicitate
banner we radio