Meteo

Prognoza meteo. Canicula pune stăpânire pe aproape toată ţara

Vremea va deveni local caniculară în aproape toată ţara, dar mai ales în zonele de câmpie și de podiș, iar disconfortul termic se va menține accentuat în orele prânzului. 

Marţi

Vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a țării, iar disconfortul termic se va accentua după-amiaza când, în zonele de câmpie și de podiș, pe arii relativ extinse indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. În sudul și sud-estul țării, precum și la munte, în a doua parte a zilei și în primele ore ale nopții,instabilitatea atmosferică va fi temporar pronunțată și se va manifesta prin accentuarea înnorărilor și perioade în care local se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și posibile căderi de grindină, iar cantitățile de apă ce se vor înregistra, în intervale scurte de timp sau prin acumulare vor depăși 15…25 l/mp și pe arii restrânse 35 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar ploile de scurtă durată însoțite de descărcări electrice și de unele intensificări ale vântului își vor face apariția doar pe spații mici, cu o probabilitate mai mare în centrul țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 34 de grade, iar cele minime se vor situa în general între 13 și 24 de grade.

Miercuri

Vremea va continua să se încălzească ușor, pe arii restrânse cu o probabilitate mai mare în Câmpia de Vest va deveni caniculară. Disconfortul termic se va menține accentuat în orele amiezii, când pe arii relativ extinse indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și ușor depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, exceptând orele după-amiezii când, cu o probabilitate mai mare în zonele montane și submontane, pe spații mici vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului în sud-est, dar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 24 de grade, ușor mai coborâte în depresiuni.

Joi

Vremea va deveni local caniculară în zonele de câmpie și de podiș, iar disconfortul termic se va menține accentuat în orele prânzului. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate din a doua parte a zilei când, vor fi perioade în care, local în nord-vest, în centru, nord și nord-est, în zonele de deal și la munte și pe spații mici în restul țării, se vor semnala averse, ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și căderi de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 29 și 36 de grade, iar cele minime între 14 și 24 de grade.

Vineri

Vremea se va răcori simțitor comparativ cu zilele anterioare, urmând a se înregistra valori termice în jurul celor specifice datei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după orele amiezii când, pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată și posibil descărcări electrice, cu o probabilitate mai mare în zonele montane, precum și în sudul și sud-estul țării. Vântul va sufla slab și moderat, local cu intensificări temporare pe parcursul zilei în majoritatea regiunilor, viteze mai mari, la rafală urmând a se înregistra în nord-est și pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 31 de grade, iar cele minime între 9 și 19 grade, ușor mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.

De sâmbătă până luni

Până spre sfârșitul intervalului valorile de temperatură se vor situa în jurul mediilor multianuale, apoi vor crește ușor, iar probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi relativ ridicată în zonele montane.

banner we radio