Ştiri locale

Profesorii din județul Covasna pot fi nominalizați la Premiul „Mentor pentru excelență în educație”

Până la sfârşitul acestui an, locuitorii județului Covasna pot nominaliza cadrele didactice favorite, în cadrul celei de a 14-a ediții a Galei premiilor „Mentor pentru excelență în educație”. Până în data de 31 decembrie, elevii și părinții pot face o nominalizare atât în nume propriu, cât şi în numele unui grup, putând fi înscriși educatori, profesori, antrenori sau mentori care, prin pregătirea și devotamentul lor, reușesc să stimuleze copiii talentați, îi pregătesc pentru a face față competițiilor și caută în permanență să ajute la dezvoltarea lor.

În cadrul Galei de premiere care va avea loc în luna februarie a anului viitor, 10 profesori și antrenori din țară vor primi câte un trofeu realizat de artistul sticlar Ioan Nemțoi și câte un premiu în valoare de 8.000 de lei. Detalii despre program și formularul de nominalizare se găsesc pe site-ul Fundației Pentru Comunitate (AICI).

„Programul se organizează din dorința de a atrage atenția opiniei publice asupra acelor profesori, educatori, antrenori și mentori care au avut un rol important în viața discipolilor lor, au descoperit și au lansat tinere talente, le-au sprijinit din umbră primii pași, și al căror devotament și entuziasm au contribuit esențial la dezvoltarea și punerea în valoare a talentelor lor (…) Dacă îi cunoașteți, nominalizați-i la Premiul Mentor pentru excelență în educație”, a transmis directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate, András Imre.

Câștigătorii vor fi selectați de Consiliul Director al Fundației pentru Comunitate, în luna februarie a anului viitor, lista premianților urmând să fie publicată în ziua decernării premiilor. Înmânarea distincțiilor se va face în primăvara anului viitor, la Cluj, în cadrul Galei Premiilor Mentor.

Programul „Mentor pentru excelență în educație” este derulat de Fundația Pentru Comunitate și MOL România, fiind organizat pentru prima dată în 2010, cu scopul de a premia mentorii care au condus generații întregi spre succes, dar a căror activitate a rămas „în umbră”, fără a fi recompensați moral sau material.

În cadrul ultimelor ediții, printre laureații din județul Covasna s-au numărat profesoara de limba maghiară Dobra Judit (2022); antrenorul de judo Veres László (2017); profesoara de fizică Pető Mária (2016) și profesorul de limba maghiară Salamon András (2012).

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio