Ştiri locale

Profesoara Dobra Judit din Sfântu Gheorghe, premiată la Gala Premiilor „Mentor pentru excelență în educație”

O profesoară din Sfântu Gheorghe se numără printre cei 10 dascăli și antrenori din țară premiați în cadrul celei de a 13-a Gale a Premiilor „Mentor pentru excelență în educație”, care a avut loc în data de 26 aprilie, la Timișoara, oraș desemnat Capitala Europeană a Culturii în 2023.

De trei decenii, profesoara Dobra Judit predă limba și literatura maghiară la Colegiul Național „Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe, timp în care s-a dăruit cu totul profesiei de dascăl, literaturii și elevilor săi, devenind una dintre cele mai îndrăgite cadre didactice. A îndrumat generații întregi de elevi pe calea dezvoltării intelectuale, sădindu-le în suflete exigența în utilizarea limbii materne și dorința pentru crearea și cultivarea valorilor. Profesionalismul, carisma și smerenia au transformat-o într-o personalitate marcantă a școlii, contribuind semnificativ la reputația instituției.

Publicitate

Premiul Mentor pentru excelență în educație, inițiat în 2010 de MOL România și Fundația pentru Comunitate, este acordat în fiecare an profesorilor și antrenorilor apreciați de elevi, părinți, colegi și întreaga comunitate, pentru faptul că de-a lungul carierei au descoperit tineri talentați, i-au îndrumat și au avut un rol important în evoluția elevilor. Distincția reprezintă recunoașterea publică a valorii muncii depuse de aceștia, precum și a rezultatelor excepționale înregistrate de-a lungul timpului.

Laureații au fost nominalizați de către elevi și părinții acestora, fiecare dascăl fiind  premiat cu câte un trofeu realizat de artistul sticlar Ioan Nemțoi și cu câte un premiu în valoare de 8.000 de lei.

„Fiecare nominalizare ne aduce bucuria întâlnirii cu dascăli minunați și cu discipoli deosebiți, care împreună creează valori călăuzitoare. Fiecare nominalizare ne duce în apropierea valorii și frumosului creat de adevărații mentori. Astfel, îi încurajăm pe cei care nu regăsesc numele persoanelor nominalizate printre cei premianți, să-și revizuiască nominalizările și să depună la edițiile următoare. Formularul de nominalizare se găsește pe site-ul Fundației Pentru Comunitate, iar evaluarea nominalizărilor depuse se bazează în primul rând pe informațiile, relatările și detaliile transmise prin aceste nominalizări”, a transmis Imre András, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Alături de profesoara Dobra Judit din Sfântu Gheorghe, au mai fost premiați profesorul de chimie Bodea György din Cehu Silvaniei, profesoara de limba română Csavar Mária din Gheorgheni, profesoara de vioară Maria Cristina Dan din Timișoara, antrenorul de caiac Ilie Crinu Florinel din București, antrenorul de înot Liptak Martin din Arad, antrenorul de canotaj Cristian Mihai Maliș din Orșova, bibliotecara Liliana Pîntea din comuna nemțeană Hangu, profesorul de fizică Ilie Rus din Beiuș și antrenorul de judo Mihai Trandafirescu din Ploiești.

Cei 10 premianți au fost selectați din 238 de nominalizări depuse de elevi, părinți sau profesori în perioada mai-decembrie 2022.

Cu prilejul Galei de premiere din data de 26 aprilie, a fost anunțată și noua ediție a Premiilor Mentor. Nominalizările pot fi depuse până în data de 31 decembrie 2023 de către orice persoană, atât în nume propriu, cât și în numele unui grup.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio