Ştiri locale

Produse în valoare de peste 600.000 de lei retrase de OPC Covasna de la comercializare în 2023

Pe parcursul anului trecut, comisarii Protecției Consumatorilor (CJPC) Covasna au retras de la comercializare produse alimentare și nealimentare în valoare totală de peste 600.000 lei, în urma neregulilor constatate în timpul controalelor derulate la operatorii economici din județ. Cea mai mare amendă, în valoare de 50.000 de lei, a fost aplicată pentru utilizarea de practici comerciale înşelătoare, a transmis conducerea instituției, într-un răspuns la solicitarea We Radio.

„În anul 2023, s-au oprit temporar de la comercializare produse în valoare de 436.101 lei, valoarea produselor oprite definitiv fiind de 180.040 lei, fiind vorba atât despre produse alimentare, cât și nealimentare. Cele mai mari sancțiuni, în valoare de 50.000 lei, s-au dispus conform Legii nr. 363/2007, pentru utilizarea de practici comerciale înșelătoare de către operatorii economici”, a transmis conducerea instituției.

Publicitate

Conform sursei citate, printre neregulile constatate s-au numărat: diferența de gramaj între cea menționată pe etichetă și cea cântărită, neconcordanțe între prețurile afişate pe produsele de la raft și cele de la casa de marcat, neconcordanţe între caracteristicile declarate pe etichete şi cele determinate de laboratoare.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio