Ştiri

Procurorii americani vor să distrugă reţeaua mondială Kickass Torrents

Artem Vaulin, un ucrainean presupus a fi cel mai mare pirat online din lume, a fost arestat în Polonia. El este căutat de autorităţile americane pentru violarea dreptului de autor, spălare de bani și alte acuzaţii și Ministerul Justiţiei din SUA a anunţat o plângere penală împotriva acestuia.

Ucraineanul, presupusul șef al celui mai mare site de pirataj online, Kickass Torrents, a fost acuzat că distribuie filme copiate ilegal, muzică și alte conţinuturi în valoare de peste un miliard de dolari. Kickass Torrents sau KAT, a eclipsat în ultimii ani Pirate Bay și alte site-uri de gen, devenind cea mai mare sursă din lume a media piratată. Autorităţile americane vor încerca extrădarea lui Vaulin pentru a răspunde acuzaţiilor depuse în faţa unui tribunal din Chicago, care a ordonat îngheţarea unui cont bancar și a șapte nume de domenii asociate cu KAT care împart fișiere. Potrivit plângerii, site-ul oferă „un mediu sofisticat și convivial în care utilizatorii sunt în măsură să caute și să localizeze conţinutul“ care este protejat de dreptul de autor. KAT distribuie filme, jocuri video, programe tv, muzică și alte media electronice și este clasat al 69-lea site cel mai vizitat pe Internet.

Publicitate

Procurorul general adjunct Leslie Caldwell a precizat: „În efortul de a se sustrage aplicării legii, Vaulin s-a folosit de serverele sale situate în ţări din întreaga lume și s-a mișcat mereu din cauza crizelor repetate și a urmăririlor civile. Arestarea sa în Polonia demonstrează încă odată că acești criminali cibernetici pot fugi, dar nu se pot ascunde de justiţie“.

KAT și-a deplasat domeniile de mai multe ori după ce a fost blocat în Marea Britanie, Irlanda, Italia, Danemarca, Belgia și Malayesia. Recent, site-ul a permis utilizatorilor să descarce copii ilegale ale filmelor recente de succes cum ar fi Captain America: Civil War, Now You See Me 2, și Finding Dory.

KAT lucrează în 28 de limbi și a furnizat filme care nu rulau încă în cinematografe, obţinând profituri din publicitatea rulată de site. Valoarea acestuia este estimată la peste 54 de milioane dolari, cu reţete publicitare anuale de ordinul a 12,5 și 22,3 milioane dolari.

Publicitate
Publicitate
banner we radio