Ştiri locale

„Privitor”, ultima premieră a anului la TAM

Teatrul „Andrei Mureșanu” încheie anul 2022 cu premiera „Privitor”, un spectacol de teatru fizic realizat de Andrea Gavriliu, pe care publicul îl va putea vedea joi, 22 decembrie, de la ora 19:00.

«„Privitor” vorbește despre perspectivele asupra ceea ce se petrece pe o scenă de teatru. Arată viziuni asupra actului artistic, atât ale spectatorului, cât și ale celui care evoluează în fața lui. Bazate pe experiențele personale ale actorilor, întâmplările sunt relatate cu vocea sau corpul, sau ambele în simbioză. Limbajul coregrafic urmărește să hiperbolizeze realitatea, să o treacă dincolo de cotidian. Muzica lui Mihai Dobre și spațiul creat de Andreea Săndulescu contribuie enorm la tranziția către o lume a fanteziei, în care actorii sunt ei înșiși, apoi proprii lor privitori.

Publicitate

Privitorii reali, adică publicul spectator, va avea ocazia să se oglindească în ceea ce se va petrece în fața lor. Oglinda distorsionează, bineînțeles: ba îngroașă, ba înfrumusețează, ba mărește… Dincolo de felul în care se va vedea oglindit, privitorul va avea șansa să pătrundă în intimitatea celui care și-a făcut o meserie din a se expune în fața altora. Astfel, poate își va pune întrebări cu totul noi despre ceea ce presupune meseria de actor: „La ce se gândește un actor în timpul unui spectacol?”, „Oare prin ce situații neprevăzute trec actorii pe scenă?”, „Oare cum aș fi copilărit dacă mama mea ar fi fost actriță?”, „Eu, oare, ce însemn pentru omul acesta?”… », spune Andrea Gavriliu, regizor și coregraf al spectacolului.

Din distribuția noului spectacol montat la TAM fac parte actorii Costi Apostol, Mona Codreanu, Alexandrina Ioana Costea, Ion Fiscuteanu Jr., Oana Jipa, Fatma Mohamed, Mădălina Mușat, Camelia Paraschiv Katai, Elena Popa, Daniel Rizea și Iulian Trăistaru.

Scenografia este semnată de Andreea Săndulescu, iar muzica, de Mihai Dobre.

„Privitor” va putea fi văzut în avanpremieră miercuri, 21 decembrie, de la ora 19:00 și în premieră, joi, 22 decembrie, de la aceeași oră. Biletele sunt disponibile pe platforma eventim.ro.

Prețul unui bilet este de 25 de lei.

Publicitate
banner we radio