Ştiri locale

Prințul de Liechtenstein susține că nu l-a împușcat pe Arthur, ci pe o ursoaică ce crea probleme

Prințul Josef-Emmanuel von und zu Liechtensein susține că nu l-a împușcat pe ursul Arthur, ci o ursoaică ce crea probleme și pentru care avea autorizație legală de vânătoare. Prima reacție a austriacului apare într-o scrisoare publicată de Kronen Zeitung. 

„După ce un urs a pătruns de mai multe ori în gospodăriile din zonă, autoritățile române l-au catalogat drept periculos și l-au eliberat pentru tragere. Eu am dobândit legal autorizația de vânătoare de la autoritățile responsabile. Am ucis animalul la 250 de metri de case”, a precizat prințul. 

Publicitate

Josef-Emmanuel von und zu Liechtensein a insistat asupra faptului că animalul pe care l-a împușcat era periculos, iar „vânătoarea a avut ca scop și preîntâmpinarea unui pericol zonă”. De asemenea, a asigurat autoritățile că e dispus să colaboreze în ancheta deschisă în acest caz, cu atât mai mult cu cât ar deține imagini care pot proba că ursul ucis nu era Arthur. 

Pe de altă parte, trofeul ursului Arthur este în țară, anunță ministrul Mediului. 

„În cazul tuturor derogărilor, pielea și craniul rămân în țară, nu pot fi scoase din România. Aici problema a fost că nu personalul acestei asociații a făcut extragerea, ci o altă persoană, un prinț care a fost invitat probabil pentru acest scop. Sunt verificate de Garda de Mediu și Garda Forestieră (craniul și pielea, n.r.), sunt în țară, sunt acolo în județul Covasna”, a spus Tanczos Barna. 

Ministrul susține că nu se poate spune dacă Arthur era cel mai mare exemplar din România: Sunt multe exemplare cu peste 600 de puncte. Da, este un exemplar foarte mare, nu știu în ce măsură putem spune că este cel mai mare. Recordul este undeva la 680. 

În ultimii doi ani au fost date derogări pentru 139 de extrageri și câteva zeci de relocări. 

Publicitate
Publicitate
banner we radio