Ştiri locale

Prinţul Charles al Marii Britanii a vizitat Cheile Vârghişului

Prinţul Charles al Marii Britanii, care se află într-o vizită privată în ţara noastră, a vizitat joi după-amiază Cheile Vârghişului, una dintre cele mai impresionante rezervaţii naturale din ţară, unde există peste o sută de peşteri.

Potrivit unor surse, prinţul Charles şi-a petrecut ziua de joi la conacul său din satul Valea Zălanului, comuna Malnaş, pe care l-a cumpărat în anul 2008, iar după-amiază, în ciuda ploii, ar fi plecat spre Cheile Vârghişului, împreună cu mai multe persoane din anturajul său.

Publicitate

Cheile Vârghişului sunt o rezervaţie extrem de sălbatică şi pitorească. Râul care străbate stâncile de calcar a săpat o trecătoare pe o lungime de aproape patru kilometri, iar specialiştii spun că aici există 122 de peşteri, unde pot fi văzute 19 specii de lilieci, din cele 33 câte trăiesc în ţara noastră.

Prinţul de Wales a sosit luni după-amiază la Bucureşti, unde a avut o întrevedere cu preşedintele Klaus Iohannis, iar apoi cu premierul Dacian Cioloş, discuţiile fiind axate pe protejarea patrimoniului cultural, biodiversitate, silvicultură şi dezvoltarea rurală durabilă.

În cursul zilei de miercuri, Alteţa Sa a vizitat localitatea Viscri, judeţul Braşov, unde a inaugurat Centrul de pregătire meşteşugărească „The Prince of Wales\’s Training Centre” cu ocazia primei aniversări a fundaţiei sale, Prinţul de Wales, care sprijină conservarea patrimoniului arhitectural, agricultura şi dezvoltarea durabilă în România.

Potrivit surselor citate, e posibil ca în cursul zilei de vineri, prinţul Charles să viziteze localitatea Micloşoara.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio