Ştiri locale

Prins băut la volanul unui autoturism pe care tocmai îl furase

Vineri seară, în jurul orei 22:20, Poliţia Municipiului Târgu Secuiesc a fost sesizată de către un bărbat de 41 de ani, despre faptul că i-a fost sustras autoturismul.

Din primele verificări, polițiștii au stabilit că hoțului nu i-a fost greu să sustragă autovehiculul, acesta fiind lăsat în fața porții locuinței, cu cheile în contact și portierele neasigurate.

Oamenii legii au pornit imediat în căutarea făptașului, iar în mai puțin de 30 de minute, mașina a fost depistată în zona gării din municipiul Târgu Secuiesc. La volan a fost identificat un tânăr în vârstă de 25 de ani. În urma testării cu aparatul etilotest s-a constatat că acesta avea o alcoolemie de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul este cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat şi conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Polițiștii le recomandă cetățenilor să adopte o conduită preventivă în ceea ce privește propriile bunuri. Lăsarea autovehiculelor cu portierele deschise și, mai mult decât atât, chiar și cu cheile în contact, nu constinuie altceva decât o reală invitație de a sustrage acel autovehicul.

De asemenea, pentru a preveni furturile, nu lăsați la vedere în autovehicule obiecte „tentante” pentru hoți, cum ar fi: genți, portofele, telefoane mobile, laptopuri ș.a.

(Biroul de Presă al IPJ Covasna)

 

Publicitate
banner we radio