Ştiri

Primul pui de zimbru născut în libertate, în Munții Făgăraș, după două secole

Angajații Conservation Carpathia au descoperit primul pui de zimbru născut în libertate în acest an în pădurile Munților Făgăraș. În imaginile postate pe Facebook, se observă cum turma de zimbri păzește cu mare atenție micul zimbru.

După două secole de la dispariția lui din din Munții Făgăraș, silvicultorii Conservation Carpathia au reintrodus, în primăvara acestui an, specia în zona lacului Pecineagu, unde se creează un nou nucleu de zimbri.

Publicitate

„Dar ce avem noi aici? Vă spunem noi: cel mai frumos cadou pe care luna cadourilor îl putea oferi Munților Făgăraș, primul pui de zimbru, vițel, născut în libertate! Zilele trecute echipa noastră de rangeri a văzut în turele de monitorizare că turma de zimbri eliberată primăvara trecută păzește cu mare iscusință un ghem drăgălaș de blană, de numai câteva săptămâni.

Suntem foarte bucuroși să vedem că se confirmă faptul că Munții Făgăraș sunt un loc bun pentru zimbri, că aceștia s-au acomodat foarte bine zonei. Reproducerea în natură este unul dintre cele mai importante semne care arată viabilitatea populației unei specii. Continuăm să îl monitorizăm pe cel mic împreună cu întreaga turmă de zimbri care se simte tot mai acasă în Munții Făgăraș”, scrie pe pagina de Facebook Conservation Carpathia.

Foto: Facebook / Conservation Carpathia (Călin Şerban)

Publicitate
banner we radio