Ştiri locale

Primele trei autobuze electrice vor intra în curând în circulație pe traseele din Sfântu Gheorghe

Pentru a moderniza sistemul de transport public urban, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a achiziționat 12 autobuze electrice ecologice, finanțate cu fonduri europene în cadrul Planului de Mobilitate Urbană Durabilă. Primele trei autobuze au sosit miercuri la Sfântu Gheorghe, iar celelalte nouă vor fi livrate până la sfârșitul lunii noiembrie de către producătorul polonez. Autobuzele au ajuns la sediul companiei de transport public Multi-Trans din Parcul Industrial de la Câmpul Frumos, unde au fost deja instalate temporar stațiile de încărcare și unde noile autobuze au fost alimentate cu energie.

Primele autobuze electrice vor fi puse în funcțiune în oraș în câteva săptămâni, după ce vor fi finalizate procedurile administrative (recepţie, înmatriculare, predare către compania de transport public).

Publicitate

„Pentru a reduce aglomerația din oraș, cel mai important ajutor pe care municipalitatea îl poate oferi este organizarea unui transport public civilizat și predictibil în oraș. Pe de o parte, achiziționarea noilor autobuze va crea condiții civilizate, cu servicii previzibile, sosiri punctuale și rute extinse. Decizia finală este însă în mâinile locuitorilor din Sfântu Gheorghe, fiecare poate decide cum vrea să se deplaseze, dar dacă nu folosim transportul în comun și mergem cu toții cu mașina, vom avea în continuare ambuteiaje în oraș”, a declarat primarul Antal Árpád într-o conferinţă de presă.

O altă parte importantă a strategiei de modernizare a transportului public este construirea de noi stații de autobuz dotate cu afișaje de informare, WiFi și mai multe automate de vânzare a biletelor. De asemenea, biletele vor fi disponibile online și vor putea fi prezentate prin telefon.

Se preconizează că noul sistem de transport va fi pus în funcțiune până în primăvara anului viitor, odată cu sosirea flotei complete de autobuze electrice şi cu extinderea rutelor şi în zone ale oraşului unde momentan nu există.

De asemenea, la începutul acestui an Primăria Sfântu Gheorghe a semnat un alt contract de finanțare prin PNRR, pentru achiziționarea a încă 12 autobuze electrice care vor deservi zona metropolitană Sepsi.

(Biroul de Imagine şi Comunicare al Primăriei Sfântu Gheorghe)

Publicitate
banner we radio