Meteo

Primele ploi de toamnă. Răcire accentuată, vânt intens, posibile cantităţi de ploi mai însemnate

În acest weekend vremea va deveni instabilă, vor fi averse și descărcări electrice, intensificări ale vântului, iar pe arii restrânse vijelii și grindină.

Vineri, vremea va fi caldă, local călduroasă după-amiaza în Lunca Dunării. În prima parte a intervalului cerul va fi variabil și pe arii restrânse vor fi averse și descărcări electrice, în regiunile estice, sud-estice și la munte, iar spre seară și în cele vestice. Noaptea cerul va fi temporar noros, iar averse și fenomene electrice vor fi local în regiunile vestice, în zonele montane și submontane, dar izolat și în celelalte regiuni. Punctiform cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp. Vântul se va intensifica treptat, la început în vestul țării, apoi la munte și local în restul teritoriului (viteze la rafală în general de 45…55 km/h, iar pe crestele montane de peste 85…90 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 20 de grade. Dimineața și noaptea, izolat va fi ceață.

Publicitate

Sâmbătă, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat. Cerul va fi mai mult noros în regiunile intracarpatice și va prezenta înnorări temporar accentuate în restul teritoriului. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului (local cu viteze în general între 50 și 70 km/h, iar pe crestele montane de peste 100 km/h) și pe arii restrânse vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor fi însemnate și local se vor depăși 30…40 l/mp. În Dobrogea astfel de fenomene vor apărea din orele serii și pe arii mai restrânse. Temperaturile vor fi în scădere, mai accentuată în jumătatea de vest a teritoriului; maximele se vor situa între 19 grade în Dealurile de Vest și 30 de grade în sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 8 și 18 grade.

Duminică, vremea va continua să se răcească în cea mai mare parte a țării. În regiunile vestice, nordice și centrale, precum și la munte cerul va fi temporar noros și local se vor semnala averse și descărcări electrice. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe parcursul zilei în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 26 de grade, iar cele minime între 6 și 16 grade, mai ridicate pe litoral, spre 19 grade, dar și mai scăzute în estul Transilvaniei, până la 2 grade. Spre sfârșitul intervalului, pe spații mici vor fi condiții de ceață.

Luni, vremea va deveni în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, la început în regiunile vestice și nord-vestice, apoi, treptat și în restul teritoriului. Pe arii relativ extinse se vor semnala averse și posibil descărcări electrice, iar pe suprafețe mici, cantitățile de apă vor fi însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte și în jumătatea de est a țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 29 de grade, iar cele minime, în general, între 8 și 18 grade.

Publicitate
banner we radio