Ştiri

Primele două cazuri de infectare cu varianta Omicron confirmate în România

Varianta Omicron a bolii COVID-19 a ajuns şi în România. Au fost confirmate primele două cazuri de infectare cu această tulpină. Este vorba despre doi dintre pasagerii repatriați din Africa de Sud.

Sâmbătă după-amiază, Institutul National de Sănătate Publică a primit rezultatul primelor secvențieri efectuate la Institutul National de Cercetare Medico-Militară Cantacuzino București care confirmă prezența noii tulpini la doi dintre pasagerii cursei din Africa de Sud care a aterizat la București în 30 noiembrie, a anunțat Ministerul Sănătății.

Publicitate

Este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani din județul Brașov și un bărbat în vârstă de 59 de ani din județul Vaslui. Ambele persoane, izolate la domiciliu, sunt asimptomatice.

Se așteaptă rezultatul secventierii probei recoltate de la sportivul din Baia Mare.

Pe de altă parte, persoana depistată pozitiv care a fost în cursa aeriană din Maroc este confirmată cu varianta Delta a SARS CoV-2.

Nicolae Ciucă anunță ședință de urgență, duminică dimineața, după confirmarea Omicron în România. „Nicio clipă nu trebuie pierdută”

Premierul Nicolae Ciucă a convocat pentru duminică dimineața o ședință cu ministrul Sănătății și șeful DSU, după ce primele două cazuri de infectare cu varianta Omicron au fost confirmate în România.

La ședință va participa și șefa Centrului pentru controlul bolilor transmisibile.

„Voi dispune măsuri în urma consultării cu specialiștii din domeniul sănătății și al situațiilor de urgență. Nicio clipă nu trebuie pierdută, niciun efort irosit pentru a proteja țara noastră de o evoluție nedorită. Suntem 24 din 24 la datorie pentru România”, a spus premierul potrivit unui comunicat de presă.

Întâlnirea va avea loc la ora 11, potrivit agendei premierului. Vor participa ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, și directorul Centrului Național de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, Adriana Pistol. În urma întâlnirii, oficialii vor face declarații de presă.

Publicitate
banner we radio