Ştiri locale

VIDEO. Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, va candida pentru al treilea mandat

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, va candida pentru al treilea mandat la alegerile locale din acest an, a anunţat miercuri conducerea UDMR Covasna.

Preşedintele formaţiunii, Tamás Sándor, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că Antal Árpád va anunţa, în scurt timp, acest lucru pe pagina sa de socializare.

\”Nu suntem doar prieteni, suntem mai mult decât prieteni cu Arpad, asta înseamnă că şi eu cunosc, cunoaşte tot oraşul, chiar pot să spun, Ardealul, munca lui. Pot să vă asigur că nu numai acum, ci şi până acum întotdeauna ne-am consultat în ceea ce declarăm. În scurt timp (Antal Árpád – n.r) va anunţa pe facebook poziţia dânsului\”, a declarat Tamas Sandor.

Antal Árpád, în vârstă de 40 de ani, a fost ales primar al municipiului Sfântu Gheorghe în anul 2008 pe listele UDMR Covasna, după patru ani în care a fost deputat în Parlamentul României.

În jumătatea lunii februarie a.c., Antal Árpád a fost pus sub control judiciar, fiind cercetat de DNA într-un dosar privind atribuirea unor contracte de modernizare a infrastructurii oraşului, respectiv de modernizare a unor străzi şi trotuare, realizarea de piste pentru biciclişti şi iluminat public, printr-un credit de la Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

Procurorii au dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, interdicţia de a-şi exercita funcţia, de a părăsi ţara şi de a intra în contact cu angajaţi ai Primăriei şi reprezentanţii BERD. El este acuzat de utilizare în alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice sau care urmează să fie rambursate din fonduri publice, însă primarul susţine că acuzaţiile sunt nejustificate. Antal şi-a luat concediu fără plată pentru cele 60 de zile, cât se află sub control judiciar.

Tamas Sandor s-a declarat \’ferm convins\’ că Antal Árpád şi-a îndeplinit în mod corect atribuţiile de primar şi că este nevinovat.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio