Ştiri locale

Primarul comunei Turia: „Per total, a fost un an bun, dar stăm foarte prost pe partea de semnare a contractelor pentru proiectele depuse”

Primăria comunei Turia a depus în acest an mai multe cereri de finanțare pentru proiecte de investiții, însă deocamdată autoritățile locale nu au nicio certitudine că vor primi sumele solicitate, întrucât contractele nu au fost semnate.

Cu toate acestea, primarul localității, Daragus Attila, spune că anul care se încheie a fost, per total, unul bun, fiind recepționate mai multe lucrări începute în anii anteriori, printre care modernizarea a peste 7 km de drumuri, sau extinderea rețelei de apă și canalizare.

Publicitate

„A fost un an bun, deşi dintre proiectele pe care le-am depus, nimic nu s-a copt încă. Sunt depuse nişte proiecte dar nu am semnat nici contractele pentru ele, pe partea asta de semnat contracte stăm foarte prost, nu ştiu cum sunt evaluate, dar nici la CNI nu sunt semnate contractele, nici la Saligny. Noi am gospodărit proiectele depuse în anii anteriori, suntem în etapa de recepţie pentru o lucrare de canalizare şi pentru 7km de drumuri modernizate, asfaltate. Am reabilitat şi şcoli, dar aceste lucrări din proiectele anterioare s-au văzut mai clar, nu sunt lucrări din proiectele depuse în acest an. Vă daţi seama, dacă într-o comună se asfaltează 7,5 km de drumuri, normal că este spectaculos. Nu la fel de spectaculos a fost când am făcut reţeaua de apă şi canalizare, pentru că am săpat tot, dar asta așteaptă toată lumea, să asfaltăm, să marcăm frumos tot. Continuăm proiectele, mergem mai departe”, ne-a spus edilul.

Una dintre prioritățile autorităților locale pentru anul viitor este asfaltarea străzilor unde au fost finalizate lucrările de extindere a rețelelor de apă și canalizare, iar în acest sens, Primăria a depus recent două proiecte în cadrul programului Anghel Saligny.

„Pentru anul viitor ştim care ar fi proiectele urgente, am putea să mai facem încă cel puţin 6 km de drum asfaltat, pentru că avem deja canalizare şi apă, iar acum am depus pe Anghel Saligny două proiecte, sunt pe listă dar încă nu avem contractele semnate. Ce am făcut până acum – proiectele pe apă şi canalizare – trebuie să finalizăm, iar finalizarea se va face prin asfaltare. Continuăm şi lucrările la şcoli, Căminul Cultural şi celelalte obiective, acum izolăm clădirea Primăriei şi pe cea a Căminului Cultural, acolo am depus proiect la Fondul de Mediu. Mai cumpărăm şi un tractor pentru Primărie, pentru drumurile asfaltate, ca să putem să le întreținem. Eu zic că ne îndreptăm în direcţia bună, a fost un an bun, per total”, ne-a spus primarul.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio