Ştiri locale

Primarul comunei Ozun: „2022 a fost un an plin de lucrări și proiecte”

Comuna Ozun continuă să se dezvolte, iar anul care se apropie de final a fost unul plin în ceea ce privește lucrările derulate și finanțările câștigate, spune primarul Bordás Enikő. Numai în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, localitatea a obținut în acest an peste 1,2 milioane de lei pentru proiecte care vizează reabilitarea unor clădiri publice, iar lucrările pentru modernizarea infrastructurii, demarate în anii anteriori, au continuat și ele.

„Am avut o mulțime de lucrări deja începute de anul trecut, mai ales legate de străzi. Anul acesta am mai reușit să semnăm niște contracte de execuție, am început construcții, renovări, facem un pod, facem străzi, de toate. Am depus și alte cereri de finanțare în cadrul PNRR, (…) pentru renovarea a 3 clădiri, pentru dispensarul medical din Sântionlunca și pentru sediul Primăriei, iar miercuri am depus încă un proiect pentru un Centru comunitar integrat în localitatea Ozun. Deci, a fost un an plin de lucrări și de proiecte”, ne-a spus primarul.

Publicitate

Clădirea Primăriei Ozun și cea a dispensarului medical din localitatea Sântionlunca vor fi reabilitate cu fonduri europene, prin Componenta 10 – Fondul Local din cadrul PNRR, cele două proiecte însumând 1.244.944 lei.

Acesta din urmă se afla pe lista prioritară a autorităților locale întocmită la începutul anului, în plan fiind și amenajarea unei locuințe de serviciu la mansarda clădirii. Noul dispensar va avea un spațiu adecvat pentru medicina familiei și, cel mai probabil, va găzdui și primul cabinet de stomatologie din sat.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio