Ştiri locale

Primarul comunei Micfalău: „Avem proiecte cât pentru 8 ani, dar sper să le realizăm în 4”

Construirea unei cantine sociale pentru persoane vârstnice, realizarea unui centru „after school”, amenajarea unui parc pentru fitness și a unui teren pentru alergare, dar și crearea unei parcări în vecinătatea cimitirului comunal, se numără printre proiectele pe care Primăria Micfalău le are pentru anul viitor.

Într-un interviu la We Radio, primarul Demeter Ferenc a declarat că pe lista de priorități se mai află și modernizarea și digitalizarea Școlii Gimnaziale „Fejér Ákos” din comună, dar și asfaltarea străzilor prin intermediul programului Anghel Saligny, acesta din urmă fiind cel mai important proiect, potrivit edilului.

„Am foarte multe idei și am o echipă care îmi aduce foarte multe idei. Trebuie neapărat să construim o parcare lângă cimitir, pentru că și oamenii din sat se duc cu mașina la înmormântări. Vrem să reabilităm școala, am depus un proiect și vom mai încerca și prin PNRR, vreau să fie o școală super modernă, digitalizată, pentru că avem rezultate foarte bune, profesori foarte buni, dar trebuie să facem pasul către viitor, către digitalizare. Vreau să realizăm și o cantină socială pentru persoanele vârstnice din Micfalău sau din comunele învecinate dar și o clădire pentru after school. Tot în categoria de comună family friendly intră și construirea unui fitness park lângă terenul de joacă și a unui teren de alergare, pentru că vedem că din ce în ce mai mulți tineri aleargă. Proiectul cel mai important pentru care am depus cerere de finanțare prin programul Anghel Saligny este asfaltarea străzilor, și sperăm ca până în februarie să semnăm contractul și să ne apucăm de licitație. Avem proiecte cât pentru 8 ani dar sper să le realizăm în 4”, a spus primarul.

Acesta a precizat că își dorește ca cei aproximativ 1.850 de locuitori ai comunei să fie mândri că locuiesc în Micfalău.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio