Ştiri locale

Primarul comunei Malnaș, apel la localnici să nu mai scuipe coji de semințe pe jos

Spartul semințelor rămâne, în multe zone din țară, „sport național”. La Malnaș, primărița comunei a lansat, într-o postare pe Facebook, un nou apel către cei care se recreează și ies să socializeze în locurile publice, să nu mai scuipe coji de semințe pe jos, întrucât strică imaginea comunei.

Postarea este însoțită de câteva imagini în care se poate observa un „covor” de coji lăsat în fața unei băncuțe, asta deși în imediata apropiere există mai multe coșuri de gunoi.

„Vă rog, deși am făcut-o de mai multe ori, să nu mai aruncați gunoaie în parc, în centru, în rigolele de lângă drumuri, sunt cel puțin cinci coșuri de gunoi în jurul parcului, haideți să fim respectuoși unii cu alții, să avem grijă de curățenia comunei noastre”, a transmis primarul  comunei Malnaș, Szotyori Angéla.

Un apel similar a fost făcut și la începutul lunii aprilie, când mai mulți saci plini cu deșeuri aruncate la voia întâmplării, în natură, au fost adunați de voluntari, elevi și profesori în cadrul programului „Săptămâna verde”. La vremea respectivă, primărița a transmis, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că „Mesajul ar trebui să fie simplu: acasă nu arunci gunoiul pe jos, atunci de ce să arunci gunoiul în mediul nostru, în sat, în cartier?”.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio