Ştiri locale

Primarul Antal Árpád: „Vom avea grijă de singurul consilier român ca de ochii din cap”

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, care a fost reales în funcţie pentru al patrulea mandat, a declarat că partidele româneşti ar trebui să analizeze motivele pentru care membrii comunităţii româneşti nu s-au prezentat la vot, iar un singur consilier român a reuşit să intre în forul aleşilor locali după alegerile locale de duminică.

„Este o situaţie inedită în municipiul Sfântu Gheorghe faptul că un singur reprezentant al partidelor româneşti a ajuns în Consiliul Local. Eu cred că partidele ar trebui să facă o analiză, pentru că, totuşi, s-a văzut clar că românii din Sfântu Gheorghe s-au prezentat într-o măsură mai mică la vot decât maghiarii din Sfântu Gheorghe. Practic, partidele româneşti nu au făcut campanie electorală. Campania electorală este pentru a prezenta rezultate şi a vorbi despre proiecte. Eu am fost stresat duminică seară, la un moment dat, ca nu cumva să nu intre nici PNL-ul în Consiliul Local, pentru că nu aş fi dorit ca această comunitate românească din oraş să rămână fără reprezentare în Consiliul Local. O să avem grijă de domnul consilier ca de ochii din cap şi mesajul meu este şi către etnicii români, dincolo de faptul că le mulţumesc că m-au votat într-o măsură destul de mare şi la aceste alegeri, că o să avem grijă de ei, de fapt o să avem grijă şi de ei”, a declarat primarul Antal Árpád, în cadrul unei conferinţe de presă.

Antal Árpád, care a obţinut al patrulea mandat de primar cu majoritatea covârşitoare a voturilor celor prezenţi la urne, va lucra cu un Consiliu Local compus din 18 reprezentanţi ai UDMR, 2 ai Alianţei Maghiarilor din Transilvania şi unul al PNL, celelalte partide nereuşind să treacă pragul electoral de 5%.

Prin urmare, în urma alegerilor de duminică, în forul aleşilor locali va fi un singur consilier român, liberalul Liviu Comăneci.

La alegerile locale din 2016, UDMR a obţinut 15 mandate în Consiliul Local Sfântu Gheorghe, iar Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT), PNL şi PSD câte 2 mandate.

(Agerpres)

Publicitate