Ştiri locale

Primarul Antal Árpád: „Voi discuta cu prefectul despre redeschiderea sălilor de fitness”

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat că va discuta cu prefectul judeţului Covasna despre posibilitatea redeschiderii sălilor de fitness, a căror activitatea a fost suspendată la începutul săptămânii trecute printr-o hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă ca urmare a creşterii incidenţei cazurilor de COVID-19 la peste 3 la mia de locuitori.

„Eu mi-am propus să am o discuţie informală cu domnul prefect şi cu alte persoane implicate şi să discutăm inclusiv această problemă, dacă legal poate fi rezolvată. Deciziile par politice, dar, până la urmă, aceste decizii se iau pe baza unor recomandări venite din partea specialiştilor. Deci, în cazul în care cei de la Direcţia de Sănătate Publică vor spune că, din punct de vedere epidemiologic, există un risc scăzut de transmitere a noului coronavirus în aceste săli, iar din punct de vedere legal acest lucru poate fi susţinut la nivelul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă eu cred că nu va fi o problemă ca luni să se revină la această decizie, iar sălile de fitness să se redeschidă. Dar, din păcate cifrele nu sunt încurajatoare, Sfântu Gheorghe încă este undeva la aproximativ 4% la mia de locuitori, iar şansele ca acest procent să scadă până luni sub 3 la mie sunt, practic, aproape nule”, a declarat primarul Antal Arpad.

Publicitate

Peste 650 de persoane au semnat o petiţie online prin care solicită redeschiderea sălilor de fitness din municipiul Sfântu Gheorghe, printre argumentele invocate numărându-se faptul că sălile de antrenament, în condiţiile respectării condiţiilor sanitare, nu reprezintă un pericol de infectare cu noul coronavirus mai mare decât un supermarket sau mijloacele de transport în comun, iar activitatea sportivă întăreşte sistemul imunitar.

Prefectul judeţului Covasna, Iulian Todor, a declarat că sălile de antrenament şi fitness vor fi deschise doar în momentul în care incidenţa cazurilor de COVID-19 va scădea sub 3 la mia de locuitori.

„Măsura este stabilită după Hotărârea Guvernului 856, s-a instituit şi în hotărârea noastră de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă numărul 47, se menţine şi în aceste hotărâri 50, 51 şi 52. Sălile de fitness şi sport, aşa este paragraful, se referă doar la pregătirea fizică individuală sau de grup a persoanelor fizice, deci nu sunt activităţi gen competiţii sportive, care sunt tratate într-un alt punct şi care sunt permise cu respectarea ordinului comun al Ministrului Sănătăţii şi Ministrului Sportului şi Tineretului. Deci, deocamdată până când nu scădem sub procentul respectiv de 3 la mie nu putem să dăm drumul activităţilor în sălile de sport şi fitness pentru pregătirea fizică individuală sau de grupa a persoanelor fizice. (…) Vedeţi că ordinul comun prevede o suprafaţă care să fie alocată fiecărei persoane participante şi alte condiţii pe lângă aceasta. (…) Sperăm să reuşim să le redeschidem după 14 zile. Deja vedeţi că începe să se scurgă zilele în favoarea noastră, adică se vede că a mai scăzut un pic procentul de infectare la nivelul municipiului Sfântu Gheorghe şi sperăm ca măsurile să producă efectele scontate”, a declarat prefectul Iulian Todor.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio