Ştiri locale

Primarul Antal Árpád va veni cu bicicleta la serviciu şi îndeamnă oamenii să îi urmeze exemplul

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a declarat că intenţionează să vină cu bicicleta la serviciu începând cu luna aprilie şi i-a îndemnat pe localnici să îi urmeze exemplul.

Antal Árpád a afirmat că numărul maşinilor este în creştere şi că, în ciuda eforturilor autorităţilor locale, locurile de parcare sunt insuficiente, prin urmare le-a recomandat cetăţenilor să recurgă la biciclete, arătând că acest mijloc de deplasare este, adeseori, mai eficient şi chiar mai rapid.

Publicitate

„În oraş, să găsim locuri de parcare devine din ce în ce mai greu, din păcate, şi acum, la început de an, au fost înscrise foarte multe autoturisme, după ce timbrul de mediu a fost eliminat, iar acest lucru va duce la o aglomerare şi mai mare în oraş. Va trebui să vedem ce soluţii mai găsim să încercam să motivăm cât mai mulţi oameni să se plimbe cu bicicleta. (…) Avem în plan şi piste noi pentru biciclete, dar eu consider că şi în momentul de faţă în acest oraş se poate circula cu bicicleta, iar în orele de vârf poţi ajunge chiar mai repede decât cu maşina. Şi eu mi-am propus ca începând cu luna aprilie să vin la Primărie cât mai des cu bicicleta”, a declarat primarul Antal Árpád.

Prima pistă pentru biciclete din Sfântu Gheorghe a fost turnată în anul 2008 pe strada Ciucului, iar de atunci pe aproape fiecare stradă intrată în reabilitare sau modernizare au fost create astfel de benzi speciale.

Planul autorităţilor locale este de lega între ele aceste piste, disparate în momentul de faţă, urmând să se creeze, astfel, o reţea în lungime totală de aproape 20 de kilometri.

(Agerpres)

Despre lucrările de reabilitare a străzilor din Sfântu Gheorghe, în înregistrarea VIDEO de mai jos:

Publicitate
Publicitate
banner we radio