Ştiri locale

Primarul Antal Árpád va trimite rapoarte de activitate locuitorilor din Sfântu Gheorghe

Cetăţenii municipiului Sfântu Gheorghe vor primi din nou rapoarte scrise din partea primarului Antal Árpád, care doreşte să îi ţină, în acest fel, la curent cu activitatea sa şi a instituţiei pe care o conduce, dar şi să stopeze proliferarea „legendelor urbane”.

Antal Árpád a declarat că ultimul raport care a ajuns în cutiile poştale ale cetăţenilor a fost expediat în anul 2012, după care a fost nevoit să renunţe la această modalitate de informare din cauza unor „constrângeri legale”.

Publicitate

„Din motive de constrângeri legale, în ultima perioadă nu am putut face ceea ce am început în urmă cu opt ani şi anume să facem acele rapoarte ale primarului şi să le trimitem tuturor cetăţenilor. În 2012, am trimis ultimul raport. Vom reintroduce acest lucru, acum legea ne permite din nou, şi eu cred că e foarte important ca fiecare cetăţean al oraşului să primească, dacă nu anual, atunci măcar la doi ani, un raport consistent din partea primarului, cu ce a făcut, ce nu a făcut, ce e ok, ce nu e ok. E important ca cetăţenii să vadă ce se întâmplă în oraş, pentru că nu toată lumea vede, unii văd numai anumite părţi şi e bine să vadă tot. Să vedem de unde am pornit şi unde am ajuns, unde am greşit şi unde am făcut bine. E important şi pentru noi şi pentru cetăţeni”, a declarat Antal Árpád.

El a menţionat că prin această modalitate va putea, totodată, explica cetăţenilor mult mai clar care sunt atribuţiile primarului, ale Primăriei şi Consiliului Local şi va putea stopa naşterea şi proliferarea eventualelor „legende urbane”.

„Din păcate, sunt încă foarte multe abordări şi aşteptări din partea municipalităţii în nişte chestiuni în care atribuţiile nu sunt ale noastre şi vrem să informăm cetăţenii care sunt acele domenii care ţin de Primărie şi care nu ţin. Pentru că observăm că sunt unii care aşteaptă să rezolvăm noi problemele care ar trebui rezolvate de alte autorităţi ale statului. (…) Cred că din cauza faptului că nu avem o televiziune în Sfântu Gheorghe această comunicare dintre primar şi cetăţeni este destul de problematică. Practic, comunicăm mai mult prin facebook, aproape zilnic primesc mesaje şi răspund. Şi sunt multe întrebări la care, dacă nu răspundem, se transformă în legende urbane şi nu e bine să se întâmple acest lucru”, a mai spus Antal Árpád.

Edilul a subliniat că autorităţile locale sunt interesate de părerile cetăţenilor, prin urmare fiecare raport va conţine câte o pagină destinată acestora, cu menţiunea de a fi expediate pe adresa Primăriei.

La sfârşitul acestui an, Primăria va comanda şi un sondaj de opinie pentru a afla, printre altele, care sunt principalele problemele ale cetăţenilor şi cum se raportează la activitatea acestei instituţii, a mai spus primarul.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio