Antal Arpad
Ştiri locale

Primarul Antal Árpád susţine că a fost amendat abuziv de către Prefectură

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a declarat joi că a fost amendat abuziv de către Prefectura Covasna cu 10.000 de lei pentru nesoluţionarea la termen a cererilor depuse pe Legea 10/2001, privind restituirea imobilelor naţionalizate, însă este nevoit să plătească această sumă, întrucât instanţa de judecată nu i-a dat câştig de cauză.

Antal Árpád a declarat că a contestat în contencios administrativ sancţiunea aplicată în toamna anului 2015, invocând, printre altele, faptul că primarii nu au atribuţii directe în aplicarea acestei legi.

„Nu am plătit încă amenda. Am atacat în contencios administrativ acel proces verbal, am pierdut şi urmează să fiu notificat de către Finanţe şi va trebui să plătesc amenda. În acest moment nu mai am altă alegere şi posibilitate, va trebui să plătesc şi o să plătesc. Normal că sunt nemulţumit, eu cred că este un abuz, dar asta e. În primul rând, trebuie văzut faptul că nu am atribuţii pe Legea 10, un primar nu are atribuţii pe Legea 10, un primar nu face dosare pe Legea 10. Deci, eu când primesc un dosar, îl semnez. Dacă aş fi refuzat vreodată un singur dosar pe Legea 10, atunci, într-adevăr, se putea spune că sunt de rea-credinţă, că fac abuz şi trebuie să fiu amendat, dar am semnat de fiecare dată”, a declarat Antal Árpád.

Acesta va fi nevoit să plătească suma de 10.000 de lei din propriul buzunar, nu din bugetul Primăriei, pentru că amenda a fost aplicată primarului şi nu instituţiei.

Prefectul judeţului Covasna, Sebastian Cucu, a declarat că amenda a fost aplicată în toamna 2015, în urma unui control solicitat de ANRP care a vizat stadiul aplicării Legii 10, iar în urma contestaţiei depuse de primar, Tribunalul Covasna a pronunţat la finalul anului trecut o sentinţă definitivă şi irevocabilă în favoarea Prefecturii.

„Primarul din Sfântu Gheorghe avea de soluţionat 470 de notificări şi i-a fost aplicată amenda minimă, pentru că amenda e de la 10.000 la 100.000 de lei. Vă las pe dumneavoastră să apreciaţi în ce măsură am acţionat cu rea-credinţă. Noi nu acţionăm emoţional, nu acţionăm cu rea-credinţă, aplicăm legea şi atât”, a declarat Sebastian Cucu.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio