Ştiri locale

Primarul Antal Árpád: „Restricţiile din Sfântu Gheorghe ar putea fi menţinute încă două săptămâni”

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat joi că este foarte posibil ca măsurile suplimentare de siguranţă instituite în oraş ca urmare a creşterii incidenţei cazurilor de COVID-19 la peste 3 la mia de locuitori să fie menţinute încă două săptămâni.

„Din păcate, cifrele nu sunt încurajatoare. Sfântu Gheorghe încă este la aproximativ 4 la mie, şansele ca acest procent să scadă până luni sub 3 la mie sunt, practic, aproape nule. Deci, foarte probabil vom discuta despre prelungirea cu încă două săptămâni a acestor măsuri. (…) E o chestiune matematică. Dacă scădem sub trei la mie, copiii noştri vor putea merge măcar la nivel de sistem hibrid, dar vor putea merge la şcoală, dacă în continuare rămânem la cifra de peste 3 la mie, nu vor putea merge la şcoală (…) Reglementarea este valabilă peste tot şi eu spun că doar de noi depinde ce facem, cum ne protejăm ca să nu ajungem în situaţia în care să rămână acest procent ridicat în săptămânile şi lunile următoare”, a declarat Antal Arpad.

Publicitate

Municipiul Sfântu Gheorghe a fost inclus în data de 19 octombrie pe “lista roşie” a localităţilor în care incidenţa cazurilor de COVID-19 a depăşit 3 la mia de locuitori, iar Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a instituit obligativitatea purtării măştii de protecţie de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani în toate spaţiile publice deschise şi închise, a interzis organizarea de evenimente publice şi private (nunţi, botezuri, mese festive etc.), precum şi activitatea în interiorul restaurantelor, barurilor şi cafenelelor.

Totodată, a suspendat activitatea piscinelor, sălilor de jocuri, cinematografelor, sălilor de spectacole şi fitness, teatrelor şi muzeelor, iar toate unităţile şcolare au trecut la scenariul roşu, cursurile desfăşurându-se exclusiv online.

Potrivit datelor transmise joi de Direcţia de Sănătate Publică, în judeţul Covasna incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 în ultimele 14 zile este de 2,43/1.000 de locuitori, însă în 16 localităţi aceasta a depăşit 3 la mia de locuitori, fiind vorba despre Sfântu Gheorghe, Angheluş, Baraolt, Belani, Bita, Brateş, Chilieni, Dobârlău, Mereni, Micloşoara, Pachia, Pădureni, Poian, Sâncraiu, Valea Dobârlăului şi Valea Zălanului.

De asemenea, în 27 de localităţi incidenţa cazurilor este între 1,5 şi 3/1.000 locuitori, în 30 de localităţi sub 1,5/1000 de locuitori, iar 49 de localităţi nu au niciun caz pozitiv.

De la începutul pandemiei în judeţul Covasna au fost diagnosticate cu COVID-19 un număr de 2.103 persoane, dintre care 57 în ultimele 24 de ore, iar 60 de persoane au decedat.

La ora actuală, sunt izolate în unităţi spitaliceşti 106 persoane diagnosticate cu COVID-19, iar 811 sunt în carantină la domiciliu.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio