Ştiri locale

Primarul Antal Árpád le cere medicilor infectaţi cu coronavirus să-şi facă publice numele

Într-o postare de marţi dimineaţă de pe pagina de Facebook, primarul Antal Árpád a făcut un apel la cei cinci medici de la Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe care au fost confirmaţi cu coronavirus în ultimele zile să iasă public pentru „a elimina temerile oamenilor și pentru a restabili încrederea comunității”.

Redăm mai jos postarea primarului:

Publicitate

„În legătură cu situația de la Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe, am solicitat personalului medical în cauză, care a fost testat pozitiv pentru coronavirus, să-și anunţele numele public. Sper sincer că acest lucru se va face cât mai curând posibil, pentru a elimina temerile oamenilor și pentru a restabili încrederea comunității.

Cred că aceasta ar fi atitudinea lor corectă și responsabilă acum. Combaterea acestei epidemii necesită fapte, fapte precise, clare. Nu căutăm un țap ispășitor, dar dorim ca persoanele care au fost în contact cu cei infectați să poată să îşi protejeze părinții, copiii și pe cei apropiaţi. În mod normal, nu aș cere-o și nu aș cere-o în mod public, dar acum există o situație de urgență, iar siguranța și sănătatea comunității trebuie să fie în primul plan!”

Publicitate
banner we radio