Ştiri locale, Video

VIDEO. Primarul Antal Árpád, la 10 ani de mandat: „Nu am făcut compromisuri pentru popularitate”

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád (UDMR), a declarat joi, în contextul împlinirii a zece ani de la preluarea primului mandat, că niciodată nu a făcut „compromisuri pentru popularitate”.

Făcând o retrospectivă a acestei perioade, Antal Árpád a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că Sfântu Gheorghe a devenit un oraş mai frumos şi mai confortabil în urma măsurilor luate de municipalitate, chiar dacă unele dintre acestea au fost ‘nepopulare’, dar şi că aceşti zece ani nu au fost uşori, pentru că a „lucrat sub presiune”.

Publicitate

Antal a mai spus că raportul celor zece ani va fi postat în scurt timp pe site-ul Primăriei, în limbile română şi maghiară, şi aşteaptă feedback din partea cetăţenilor.

„Ieri s-au împlinit zece ani de când am depus jurământul ca primar şi acum mi se pare un pic aşa incredibil că, la 32 de ani, am devenit primarul acestui oraş. Nu aveam încă 40 de ani când am depus jurământul a treia oară. Zece ani în care pot să spun că am ajuns mai aproape de acele ţeluri pe care le-am enunţat, dar au fost zece ani care nu au fost simpli. Pot să spun că au fost zece ani în care am lucrat sub presiune, presiune mai mică sau mai mare, venită din partea unor instituţii, cum ar fi Prefectura. Am avut momente mai relaxate din acest punct de vedere şi am avut momente mai tensionate, dar a fost valabil faptul că, întotdeauna, în loc să muncim cu două mâini, cu o mână ne apăram şi cu una construiam. Nu am făcut compromisuri pentru popularitate, am luat foarte multe decizii nepopulare pentru că am considerat că este important pentru oraş ca acele decizii să fie luate”, a declarat Antal Árpád.

Acesta a mai menţionat că nu poate spune, încă, dacă va candida pentru cel de-al patrulea mandat.

„Normal că am avut şi regrete şi dezamăgiri. Vorbim despre zece ani, despre perioada cea mai activă a vieţii mele, de la 32 la 42 de ani, în care am dat acestui oraş toată puterea şi toată energia pe care o aveam. Nu regret acest lucru, dar regret faptul că a trebuit să folosesc foarte multe energii pe dispute inutile, cu acele energii puteam să construiesc oraşul. O singură dată am fost sigur că mai vreau un nou mandat, atunci când l-am câştigat pe primul ce va fi în 2020 vom vedea în 2020”, a mai spus primarul Antal Árpád.

(Agerpres)

 

Publicitate
banner we radio