Ştiri locale

Primarul Antal Árpád: „Întotdeauna vom ajuta persoanele defavorizate, chiar dacă unii nu sunt de acord cu acest lucru. Este nevoie de mai multă solidaritate”

Societatea este fragmentată și este nevoie de mai multă solidaritate atunci când vine vorba despre a oferi sprijin persoanelor defavorizate, pentru ca acestea din urmă să își poată depăși condiția, afirmă primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád.

Acesta a declarat, într-o conferință de presă, că Primăria va continua să sprijine persoanele care provin din medii defavorizate, prin diferite programe menite să le reintegreze în societate și pe piața muncii.

Publicitate

„Cred că este nevoie de mai multă solidaritate, societatea este foarte fragmentată, sunt oameni necăjiţi, oameni săraci, oameni fericiţi sau mai puţin fericiţi. Nu există o corelaţie, neapărat, între sărăcie şi fericire, dar eu cred că rolul nostru, al celor care putem ajuta, este să o facem, şi să îi ajutăm şi pe cei care sunt într-o extremă sau alta, dar şi pe cei care sunt la mijloc. Dorinţa noastră este ca toată lumea să crească un pic faţă de cum este în situaţia actuală, şi simt o lipsă de solidaritate din partea unora atunci când este vorba de a ajuta săracii. Eu cred că este important să îi ajutăm şi vom ajuta în continuare săracii, chiar dacă unii nu sunt de acord cu acest lucru. Nu am fost niciodată pentru a da bani săracilor, ci pentru programe pentru cei care sunt în situaţii dificile, să îi ajutăm să vină pe piaţa muncii, să stea pe propriile picioare”, a explicat primarul.

„Am construit un sistem prin care toată lumea poate ajunge sus dacă respectă regulile”

Edilul a dat drept exemplu fostul bloc de locuințe sociale din cartierul Ciucului, cunoscut sub numele de Sing-Sing. În 2013, Primăria Sfântu Gheorghe a luat decizia de a evacua imobilul și de a le oferi persoanelor care au făcut eforturi să se integreze în societate alte locuințe în blocul construit pe strada Lunca Oltului.

„În blocul Sing-Sing din Ciucului locuiau 600 de oameni, adică o comună, un sat întreg, şi când am spus că vom desfiinţa acel bloc nu m-a crezut aproape nimeni. Am construit un sistem prin care am spus că toată lumea trebuie să simtă că poate să meargă în sus dacă respectă regulile, sau poate să meargă în jos dacă nu le respectă. Dacă astăzi cineva face o analiză îşi va da seama că 85% dintre cei care au fost în acel bloc s-au dus în sus, probabil că sunt 15% care s-au dus în jos, dar dacă nu am fi făcut acest lucru, atunci 95% s-ar fi dus în jos, pentru că într-o comunitate socială de acest gen întotdeauna se merge în jos. Inclusiv cei din Ciucului au uitat ce a însemnat în viaţa lor acel bloc. Încă sunt multe probleme în cartierul Ciucului, dar dacă va exista mai multă solidaritate şi responsabilitate lucrurile vor merge mai bine”, a subliniat primarul.

În prezent, Primăria Sfântu Gheorghe are în derulare mai multe programe sociale pentru ajutorarea persoanelor defavorizate, cum ar fi sprijin pentru accesibilizarea persoanelor cu dizabilități, sprijin pentru comunităţile defavorizate, dar și continuarea programului pentru familiile numeroase.

 (Ioana Ardeleanu)  

Publicitate
banner we radio