Ştiri locale

Primarul Antal Árpád face apel către locuitori să doneze 2% din impozitul pe venit

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a lansat un apel către locuitori pentru a dona 2% din impozitul pe venit în contul organizaţiilor nonguvernamentale, arătând că anul trecut doar puţin peste 55% au făcut acest lucru.

„Până pe 15 martie se pot depune declaraţiile prin care persoanele fizice oferă 2% din impozitul pe venit unor ong-uri. Am verificat, la nivelul municipiului Sfântu Gheorghe, de exemplu, anul trecut au fost 894.240 lei daţi către ong-uri şi asta reprezintă doar 55,6% din suma care putea fi acordată, însemnând că aproape o sumă identică a intrat în bugetul de stat, în condiţiile în care noi considerăm că ong-urile din judeţul nostru, din oraşul nostru fac o activitate importantă şi trebuie sprijinite. Practic, aici nu este vorba de banii care se dau de la oameni, ci vorbim despre bani care, astfel, nu vor intra în bugetul de stat, ci intră în bugetele ong-urilor”, a declarat Antal Árpád.

Este al doilea an în care primarul municipiului face acest apel.

„Sunt convins că fiecare locuitor are un domeniu de activitate pe care doreşte să îl sprijine, să îl finanţeze, poate să fie sport, cultură, recreere şi aşa mai departe”, a spus, anul trecut, primarul Antal Árpád.

(Agerpres)

Publicitate