Ştiri locale

Primarul Antal Árpád explică de ce se înlocuiesc bordurile „bune” pe unele străzi din oraș

În această primăvară au fost demarate lucrările de modernizare a mai multor străzi importante din Sfântu Gheorghe, respectiv Ciucului, Fabricii, Nicolae Iorga, Grigore Bălan, Lt. Păiuş David şi Lunca Oltului, care cuprind, pe unele porțiuni, și amenajarea trotuarelor și înlocuirea bordurilor.

Mai mulți locuitori au semnalat faptul că pe strada Nicolae Iorga, și nu numai, bordurile înlocuite sunt încă în stare bună, astfel că investiția pare mai degrabă o cheltuială inutilă din bani publici. Într-un interviu la We Radio, primarul Antal Árpád a explicat de ce s-a luat decizia de a înlocui bordurile aflate, aparent, în stare bună.

„Pe străzile Stadionului, Grigore Bălan, Nicolae Iorga, Fabricii, Ciucului, Lunca Oltului, Păiuș David se fac aceste lucrări și, având în vedere că pe Nicolae Iorga se va reasfalta strada, aceste borduri din beton riscau să fie stricate în momentul în care se toarnă asfaltul nou. Pe de altă parte, experiența mea este că toate bordurile din beton sunt un factor de poluare pe termen mediu, de multe ori chiar și pe termen scurt pentru că în momentul în care tu montezi bordura respectivă nu știi ce calitate are, îți dai seama peste o lună, peste 6 luni, peste un an, și de multe ori asfaltul încă este în stare bună. La fel și pe Nicolae Iorga, dacă acum refacem strada iar bordura urmează să se strice într-un an, doi sau trei, atunci doar să schimbăm bordura ar fi extrem de absurd. De aceea, am analizat această problemă și am luat această decizie de a rezolva această problemă acum”, a explicat primarul.

Lucrările, care sunt finanțate din fonduri europene, fac parte din Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, la mijlocul lunii martie fiind semnat un contract cu un consorțiu format din patru firme, pentru renovarea străzilor Fabricii, Stadionului, Nicolae Iorga, Grigore Bălan, Ciucului și pentru construirea de trotuare pe străzile Lunca Oltului și Păiuș David.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio