Ştiri locale

Primarul Antal Árpád: „Eu cred că într-o ţară normală nu există pensii speciale”

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád (UDMR), a declarat că nu este adeptul pensiilor speciale şi consideră că singurul criteriu care ar trebui luat în considerare la stabilirea pensiilor este contribuţia avută la fondul de pensii.

„Eu cred că într-o ţară normală nu există instituţia pensiilor speciale. Fiecare cetăţean ar trebui să ia pensia în funcţie de cât a contribuit la fondul de densii. Câţi ani a lucrat şi cât a contribuit. Eu aş dori să trăiesc într-o ţară în care orice cetăţean să poată să intre pe un site şi să poată să îşi calculeze singur pensia. Asta ar fi normal, din punctul meu de vedere. Repet, eu consider că normal ar fi ca fiecare cetăţean să ia pensia în funcţie de cât a contribuit, dar asta sa fie valabil pentru toată lumea”, a declarat primarul Antal Árpád.

Publicitate

Acesta a mai spus că până acum trei ani primarii au avut salarii foarte mici, însă situaţia s-a îmbunătăţit după aplicarea noii legi a salarizării.

„În urmă cu trei ani eram undeva pe locul 27 pe lista salariaţilor din Primărie. Nici asta nu era normal, ca peste 20 de subalterni să aibă salariu mai mare decât al primarului, ca principiu vorbind. Acum, cu noua lege a salarizării aceste lucruri s-au pus la punct. Din punctul meu de vedere, consider că singura chestiune legată de stabilirea pensiilor ar trebui să fie cât ai contribuit”, a mai spus acesta.

Antal Árpád a amintit, totuşi, ca exemplu pozitiv, faptul că în Ungaria femeile beneficiază la pensie de anumite facilităţi, în funcţie de numărul copiilor pe care îi au.

„În Ungaria, de exemplu, când se calculează pensia se ia în considerare la femei şi câţi copii au şi dacă au mai mulţi copii pot ieşi mai repede la pensie şi pot obţine pensii mai mari, ceea ce este un lucru foarte pozitiv”, a mai spus Antal Árpád.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio