Ştiri locale

Primarul Antal Árpád despre desemnarea unui viceprimar de 24 de ani: „Este un mesaj foarte important către tineri”

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, consideră că a luat o decizie bună în momentul în care a desemnat-o pentru funcţia de viceprimar pe Vargha Fruzsina, o tânără în vârstă de numai 24 de ani, menţionând că în acest fel a dorit să transmită un „mesaj important” tinerei generaţii.

„Eu consider că este decizie foarte bună, este un mesaj foarte important către tineri. Nu poţi spune întotdeauna tinerilor: noi te reprezentăm; ştii, am deja 45 de ani, dar te reprezint pe tine, cel de 20 de ani. Tu du-te, lucrează, prima dată demonstrează că poţi să faci ceva în viaţă şi când ai 35 de ani atunci poţi şi tu să îi reprezinţi pe cei de 20 de ani. Eu cred că am o majoritate suficient de mare în Consiliul Local, am încredere în mine, în munca mea, în capacitatea mea de muncă, în capacitatea de muncă a celuilalt viceprimar, a managerului oraşului şi eu cred că noi, această echipă, ne-am putut permite, în acest moment, acest lucru, să dăm acest mesaj tinerilor, că, da, problemele celor de 20 şi ceva de ani pot fi înţelese şi rezolvate tot de o persoană de 20 şi ceva de ani. Ăsta este mesajul şi nu cred că am greşit. Dimpotrivă. Da, mulţi spun că este o decizie curajoasă, dar eu întotdeauna am spus că doar luând decizii curajoase se pot face lucruri mari. Ne putem permite să facem ceea ce trebuie să facem”, a declarat primarul Antal Arpad, în cadrul unei conferinţe de presă online.

Publicitate

Vargha Fruzsina, care a depus miercuri jurământul, a devenit, la 24 de ani, cel mai tânăr viceprimar din istoria oraşului.

„Este o mare onoare pentru mine să fiu nominalizată pentru această funcţie. Nu este un secret pentru nimeni că nu am încă multă experienţă, dar cred că dacă primarul şi colegii mei din consiliu m-au onorat cu încrederea lor, voi fi suficient de motivată să mă ridic la aşteptările lor. Am trei mari pasiuni: artele plastice, dansul popular şi tradiţiile, dar şi ajutorarea oamenilor din jur. Sunt încrezătoare că împreună cu această echipă şi tinerii din Sfântu Gheorghe vom reuşi să atingem obiectivele stabilite. Sunt conştientă de gradul mare de responsabilitate şi că acest lucru nu va fi un proces uşor, dar am mari speranţe că îmi voi îndeplini atribuţiile cu succes”, a spus Vargha Fruzsina, după învestirea în funcţia deţinută timp de 16 ani de profesoara Sztakics Eva.

Cel de-al doilea post de viceprimar va fi ocupat în continuare de Tóth-Birtan Csaba, care a deţinut această funcţie şi în ultimii patru ani.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio