Ştiri locale

Primarul Antal Árpád cere Guvernului transferarea caselor de cultură ale sindicatelor la autorităţile locale

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád (UDMR), cere Guvernului Cioloş să transfere Casa de Cultură a Sindicatelor în proprietatea oraşului, pentru ca imobilul, închis în urmă cu câţiva ani, să poată fi reintrodus în circuitul public.

Antal Árpád a declarat joi că nenumăratele demersuri făcute pe lângă guvernele anterioare nu au avut succes, iar clădirea nefolosită se degradează pe zi ce trece. Potrivit acestuia, Casa de cultură a Sindicatelor din Sfântu Gheorghe are la ora actuală o datorie de peste un milion de lei către bugetul local, acumulată în ultimii ani prin neplata impozitelor.

Publicitate

Antal Árpád a mai spus că în ţară sunt cel puţin 30 case de cultură ale sindicatelor aflate în situaţie similară cu cea din Sfântu Gheorghe şi consideră că Executivul ar trebui să adopte o hotărâre de Guvern prin care să le transfere autorităţilor locale.

După 1989, Casa de cultură a sindicatelor din Sfântu Gheorghe a intrat pe autofinanţare, iar majoritatea spaţiilor din incintă au fost închiriate unor instituţii ori firme private. Tot aici au funcţionat o vreme sediile unor posturi de radio şi redacţiile unor ziare. Instituţia şi-a încetat activitatea în urmă cu aproape trei ani, după ce Primăria i-a blocat conturile pentru neplata impozitelor la bugetul local.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio