Ştiri locale

Primarul Antal Árpád, apel la părinţi să nu mai plătească fondul clasei

Autorităţile locale din Sfântu Gheorghe au virat, luna aceasta, peste 810.000 de lei unităţilor de învăţământ din municipiu pentru acoperirea cheltuielilor curente ale elevilor şi au făcut un apel către părinţi să nu mai dea bani pentru „fondul clasei”, menţionând că acesta este suportat din bugetul local.

În baza unui program lansat anul trecut, unităţile de învăţământ din Sfântu Gheorghe au primit câte 150 de lei pentru fiecare copil de grădiniţă, 100 de lei pentru fiecare elev înscris în clasele 0-IV şi câte 50 de lei pentru elevii din clasele V-XII.

Publicitate

„Primăria Sfântu Gheorghe a alocat deja o sumă importantă de bani pentru a sprijini şcolile în programul lansat anul trecut de înlocuire a fondului clasei şi pentru a acoperi nevoile de bază ale acestora, astfel că profesorii şi conducerea şcolilor nu pot cere părinţilor hârtie igienică, cretă, creioane sau alte rechizite de bază. În acest an şcolar, suma a fost deja transferată, în funcţie de numărul de elevi din şcoli. Cu toate acestea, a fost condiţionată de utilizarea banilor de către profesori pentru ceea ce este important pentru copii şi nu pentru întreţinerea instituţiei, care rămâne în responsabilitatea municipalităţii”, au precizat reprezentanţii Primăriei, într-un comunicat de presă postat pe pagina de internet a instituţiei.

Potrivit sursei citate, autorităţile locale au virat unităţilor de învăţământ din Sfântu Gheorghe suma totală de 812.150 de lei pentru cei 10.112 elevi înscrişi la începutul anului şcolar, şi de aceea nu mai trebuie adunaţi bani pentru ‘fondul clasei’.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio