Ştiri locale

Primarul Antal Árpád: Am înţeles şi am recepţionat mesajul cetăţenilor care nu s-au prezentat la vot

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, reales duminică în funcţie pentru al treilea mandat, a declarat că a înţeles mesajul transmis de cetăţeni prin neparticiparea la vot şi le-a promis că în noul mandat va acorda şi mai multă atenţie problemelor oraşului.

Antal Árpád a declarat că realegerea sa în funcţie demonstrează, însă, că oamenii au apreciat munca pe care a depus-o în ultimii opt ani împreună cu echipa sa, precum şi necesitatea efectuării unor „lucrări nepopulare” care au creat disconfort, dar care au contribuit la modernizarea oraşului. El a mai spus că ar fi dorit să facă mai mult pentru oraş, dar legislaţia şi procedurile au îngreunat derularea unor lucrări de investiţii.

„Am înţeles mesajul cetăţenilor. În anumite zone în care investiţiile sunt nefinalizate se vede că prezenţa la vot a fost mai redusă. Îi asigurăm că ne vom strădui să rezolvăm problemele. A fost un semnal pe care l-am recepţionat şi l-am înţeles”, a spus Antal Árpád.

Viitorul Consiliu Local municipal Sfântu Gheorghe va fi format din 15 consilieri UDMR (unul în plus faţă de legislatura trecută) şi câte doi consilieri de la PPMT, PNL şi PSD.

Antal Árpád a menţionat că, deşi UDMR deţine majoritatea în Consiliul Local, nu se va folosi de acest lucru pentru a „trece cu forţa orice hotărâre de consiliu”, ci va încerca să obţină consensul celorlalte partide. El a mai adăugat că va oferi PNL şi PPMT preşedinţia a două dintre cele şase comisii de specialitate ale Consiliului şi şi-a exprimat speranţa că va avea o colaborare bună cu noii consilieri.

Liderul fracţiunii UDMR din Consiliul local, Miklos Zoltan, a menţionat că, deşi prezenţa la vot nu a fost remarcabilă la Sfântu Gheorghe, totuşi echipa sa a obţinut un număr impresionant de voturi comparativ cu ceilalţi competitori şi a apreciat că acest lucru \’le dă legitimitate şi încredere, pe de o parte, dar pe de alta, îi şi obligă\’.

Antal Árpád a câştigat detaşat cel de-al treilea mandat, obţinând peste 73% din sufragiile electoratului. Pe următoarele locuri s-au clasat candidatul Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania, Bálint József, cu 9,17%, candidatul PNL Mădălin Guruianu cu 8,52%, candidatul PSD Rodica Pârvan cu 7,16% şi candidatul UNPR Victor Raica cu 1,95%.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio