Ştiri locale

VIDEO. Primarul Antal Árpád a revenit la serviciu după ce DNA i-a ridicat interdicţia de a-şi exercita funcţia

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) i-a ridicat luni primarului municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, interdicţia de a-şi exercita funcţia, iar acesta a revenit la serviciu după 60 de zile de suspendare, fiind întâmpinat cu aplauze în sala de şedinţe a Consiliului Local.

Antal Árpád a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că rămâne în continuare sub control judiciar, dar, în urma analizării cererii sale, procurorul de caz a dispus suspendarea interdicţiei de a-şi exercita funcţia şi de a intra în contact cu angajaţii Primăriei, măsuri ce fuseseră instituite iniţial.

Publicitate

„Având în vedere faptul că am primit astăzi acest răspuns prin care mi se ridică interdicţia de a-mi exercita mandatul, continuăm munca. Au fost 60 de zile în care nu am putut comunica cu colegii mei din Primărie, eu am respectat întocmai şi cu bună-credinţă toate prevederile ordonanţei date de domnul procuror în urmă cu 60 de zile. Au fost două luni grele, dar a fost o experienţă de viaţă care ne-a întărit şi ne-a făcut mai înţelepţi. Eu văd partea pozitivă a lucrurilor şi mergem înainte cu capul ridicat”, a declarat Antal Árpád.

El a ţinut să mulţumească viceprimarului Sztakics Eva care l-a suplinit în cele 60 de zile cât nu şi-a putut exercita atribuţiile, consilierilor şi angajaţilor Primăriei care „au făcut ca lucrurile să meargă înainte”, precum şi locuitorilor municipiului Sfântu Gheorghe, atât români, cât şi maghiari, care i-au fost alături.

„Sunt foarte mulţumit şi foarte mândru de doamna Sztakics, care în cele 60 de zile a condus această instituţie. Am apreciat foarte mult şi solidaritatea venită din partea consilierilor de la partidele româneşti, de la partidele din opoziţie, de la foarte mulţi cetăţeni şi maghiari şi români din oraş, în aceste zile. Sunt foarte mândru de echipa şi colaboratorii mei, simt că acele sacrificii pe care le-am făcut nu au fost degeaba, sunt mândru de oraşul nostru, de cetăţeni”, a mai spus Antal Árpád.

El a anunţat, totodată, că va candida pentru cel de-al treilea mandat de primar al municipiului Sfântu Gheorghe pe lista UDMR Covasna, amintind în context şi faptul că au fost adunate peste 10.000 de semnături, respectiv de 20 de ori mai multe decât ar fi avut nevoie pentru a-şi putea depune candidatura.

Antal a adăugat şi că este „optimist” în ce priveşte rezultatul anchetei DNA, menţionând că este nevinovat, iar „dacă se doreşte aflarea adevărului, atunci e liniştit”.

Antal Árpád este cercetat într-un dosar legat de atribuirea unor contracte de modernizare a infrastructurii oraşului printr-un credit de la Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). El este acuzat de utilizarea în alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice sau care urmează să fie rambursate din fonduri publice.

Pe 17 februarie a.c., procurorii DNA au dispus punerea sub control judiciar a primarului Antal Arpad, interdicţia de a-şi exercita funcţia, de a părăsi ţara şi de a intra în contact cu angajaţii Primăriei şi ai BERD. Măsurile au fost prelungite vinerea trecută, dar Antal Árpád a cerut eliminarea interdicţiei de exercitare a funcţiei de primar, rezervându-şi dreptul de a se adresa Tribunalului Bucureşti în cazul în care nu ar fi primit un răspuns favorabil.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio