Ştiri locale

Primăriile nu vor primi bani de la Guvern în urma rectificării bugetare

Pentru prima dată după mulţi ani, primăriile nu vor primi bani în urma rectificării bugetului aprobată de Guvern.

Conform Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 63/2017, judeţul Covasna va primi 2. 389.000 lei, din care 1.337.000 lei pentru susţinerea sistemului de protecţie a copilului, 170.000 lei pentru finanţarea cheltuielilor centrelor publice pentru persoane adulte cu handicap, iar 882.000 lei pentru Programul lapte, corn, măr şi legume.

Publicitate

„Nici consiliile judeţene şi nici primăriile nu au primit bani în urma rectificării bugetare, lucru care nu s-a întâmplat de mulţi ani. Comunele şi oraşele au aşteptat rectificarea bugetară din această toamnă pentru că din banii primiţi ar fi putut asigura contribuţia proprie la proiectele europene, astfel ar fi putut să folosească aceste sume și anul viitor. Şi în judeţul Covasna există primării comunale, unde este de aşteptat să apară probleme cu plata salariilor sau este posibil să se blocheze investițiile planificate. Deocamdată planurile de dezvoltare şi funcţionarea consiliului judeţean nu sunt afectate de faptul că, de această dată, Guvernul a aprobat bani numai pentru susţinerea sistemului de protecție a copilului și a Programului laptele şi cornul”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, Henning László.

Acesta consideră că este fără precedent faptul că Guvernul nu asigură fonduri pentru funcţionarea unităţilor administrativ-teritoriale şi pentru dezvoltarea localităţilor, şi a menţionat că se aşteaptă ca Guvernul să realizeze o nouă rectificare bugetară până la finalul anului, iar primăriile să fie luate în calcul şi ele.

Biroul de presă al Consiliului Județean Covasna

Publicitate
Publicitate
banner we radio