Ştiri locale

Primăria Valea Mare le declară război rău-platnicilor: „Vom trece la popriri şi executări silite”

Locuitorii comunei Valea Mare care au datorii la Primărie ar putea fi executaţi silit, începând cu anul viitor, dacă nu-şi achită în scurt timp obligaţiile, şi asta pentru că unii dintre ei nu au mai trecut pe la casieria instituţiei din 2017.

Cele mai multe datorii s-au acumulat din neplata unor amenzi, iar dacă cetăţenii nu îşi vor achita dările Primăria intenţionează chiar să facă publică lista rău-platnicilor.

Publicitate

„Stimați cetățeni ai Comunei Valea Mare, e sfârșit de an, ne-am luptat tot anul pentru a face cât mai multe pentru localitatea noastră, dar avem nevoie și de ajutorul dumneavoastră. Cei care nu ați trecut încă pe la casierie sunteți rugați să o faceți în cel mai scurt timp, trebuie să creștem neapărat gradul de încasare și unii figurați cu datorii chiar și din anul 2017. Nu e normal și corect pentru cetățenii care plătesc la timp, iar de la anul chiar se va trece la propriri, executări silite sau alte măsuri. Dacă nu o să avem de ales, o să facem și lista publică. În speranța că nu se va ajunge aici și toată lumea va conștientiza că avem și obligații nu doar drepturi, vă mulțumim!”, au transmis reprezentanţii Primăriei într-o postare pe Facebook.

Primarul localităţii, Bogdan Marin, spune că instituţia pe care o conduce a reuşit să încaseze circa 80% din sumele pe care localnicii le datorau, însă intenţionează să ajungă „la zi”.

„Nu am făcut calcule momentan, nu ştiu exact câte persoane sunt în situaţia asta, dar ştiu că mai avem încasări de făcut. Sunt datorii vechi şi nu avem ce să facem, trebuie să găsim o modalitate să le recuperăm. E vorba despre taxe, impozite şi în special amenzi care, multe, sunt neplătite. Am încasat cam 80%, restul sumelor de încasat sunt din amenzi, impozite, taxe, etc. Vrem să le aducem la zi. Dacă nu vom reuşi cu vorba bună, pe viitor vom face somaţii”, ne-a spus primarul comunei cu peste 1.100 de locuitori.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio