Ştiri locale

Primăria Vâlcele, amendată din nou din cauza deșeurilor. Șeful Gărzii de Mediu Covasna: „Ei chiar se străduiesc, dar din cauza comunității de acolo, este foarte greu”

Primăria Vâlcele a fost amendată din nou de comisarii Gărzii de Mediu Covasna, care au descoperit cantități mari de deșeuri abandonate, în urma unui control derulat pe raza județului pentru verificarea stării de salubritate a localităților.

Comisarul-șef Lucian Cândea ne-a precizat că autoritățile locale din comuna Vâlcele se străduiesc, din păcate, fără succes să soluționeze problema deșeurilor. În urma controlului derulat de comisarii de Mediu pe raza localității, Primăriei i-a fost aplicată o nouă sancțiune în valoare de 15.000 de lei. La începutul acestui an, autoritățile locale au sesizat Grada de Mediu în legătură cu un localnic care a abandonat deșeuri pe raza localității, acesta fiind sancționat cu suma de 20.000 de lei.

Publicitate

„Primăria Vâlcele a primit 15.000 de lei pentru deșeuri abandonate, iar Primăria Vârghiș a primit o amendă de 1.000 de lei pentru declarația la Fondul de mediu. La restul primăriilor au fost lăsate măsuri, iar unde au fost cantități mai mari de deșeuri s-a verificat realizarea măsurilor trasate, și s-a constatat realizarea măsurilor în termenul stabilit. Primăria Vâlcele, din păcate, se străduiește dar din cauza comunităților care trăiesc acolo este foarte greu. Am văzut facturile care se dau către operatorul de salubritate după ce trasăm noi măsurile, și sunt destul de mari cantitățile care se duc către groapa de gunoi. Au făcut sesizare inclusiv pentru o persoană fizică, a fost amendată anul acesta pentru abandon de deșeuri. Omul respectiv a fost, a plătit sancțiunea, a primit 20.000 de lei amendă la începutul anului”, ne-a explicat cms-șef Lucian Cândea.

În perioada aprilie – noiembrie, comisarii Gărzii de Mediu au derulat controale pe raza întregului județ, fiind verificate toate cele 45 de UAT-uri și cei 4 operatori de salubritate.

De la începutul acestui an, Primăria comunei Vâlcele a fost sancționată de două ori cu amenzi în valoare de câte 15.000 de lei pentru depozitele ilegale de deșeuri descoperite pe raza localității.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio