Ştiri locale

Primăria Vâlcele amendată din nou de Garda de Mediu Covasna

Primăria comunei Vâlcele a fost amendată din nou de Garda de Mediu Covasna, cu suma de 15.000 de lei, pentru faptul că pe raza localității existau depozite ilegale de deșeuri.

În urma unui control, comisarii de Mediu au descoperit la finalul lunii trecute mormane de deșeuri abandonate, printre care ambalaje din plastic, carton, deșeuri menajere sau dejecții animaliere.

Publicitate

„Urmare a unei sesizări înregistrate la Garda de Mediu Covasna privind existența unor depozitări ilegale de deșeuri pe teritoriul U.A.T. Vâlcele, o echipă de comisari s-a deplasat la fața locului. La verificarea efectuată în teren s-au identificat deșeuri amestecate în zona indicată în sesizare. Pentru neconformitățile constatate U.A.T. Vâlcele a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 15.000 de lei, conform Legii nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Gărzii de Mediu Covasna.  

Pe lângă amenda primită, Primăriei i s-a dispus salubrizarea zonei.

Nu este pentru prima dată când Primăria Vâlcele este amendată pentru depozitele ilegale de deșeuri de pe raza localității. În luna martie a anului trecut, Garda de Mediu Covasna s-a autosesizat după ce pe o pagină de Facebook au apărut imagini cu mai multe deșeuri abandonate. Și atunci, amenda aplicată a fost de 15.000 de lei, respectiv maximul prevăzut de lege.    

Și Primăria Bățani a fost amendată luna trecută tot cu 15.000 de lei, după ce, în urma unei sesizări, comisarii de Mediu au descoperit deșeuri amestecate, din construcții, menajere sau cauciucuri. 

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio