Ştiri locale

Primăria Vâlcele amendată din nou de Garda de Mediu Covasna din cauza deșeurilor

Primăria comunei Vâlcele a primit o nouă amendă de 15.000 de lei din partea Gărzii de Mediu Covasna, pentru gestionarea defectuoasă a deșeurilor de pe raza localității.

În urma unui control desfășurat la începutul săptămânii trecute, comisarii de Mediu au descoperit mormane de gunoaie abandonate, printre care ambalaje din plastic, resturi de mobilier, carton și saci cu deșeuri menajere.

Publicitate

Pe lângă amenda primită – maximul prevăzut de lege – autoritățile locale sunt obligate să salubrizeze zona.

„În data de 13.09.2021 o echipă de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Covasna a efectuat un control tematic pentru verificarea stării de salubrizare pe raza UAT Vâlcele, ocazie cu care s-au constatat neconformități în ceea ce privește gestionarea deșeurilor de către autoritatea administrației publice locale. Pentru neconformitățile constatate s-a aplicat o sancțiune contravențională în cuantum de 15.000 lei în baza legislației specifice, fiind stabilite măsuri cu termen în vederea remedierii deficiențelor”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Gărzii de Mediu Covasna.

În luna mai a acestui an, Primăria Vâlcele a mai fost sancționată tot cu suma de 15.000 de lei pentru depozitele ilegale de deșeuri descoperite de comisarii de Mediu în urma unui control pe raza localității, iar în luna martie a anul trecut, Garda de Mediu a aplicat tot o sancțiune în cuantum de 15.000 lei după ce pe o pagină de Facebook au apărut imagini cu mai multe deșeuri abandonate pe câmp.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio