Ştiri locale

Primăria Târgu Secuiesc a semnat 3 noi contracte prin PNRR, în valoare de peste 11,6 milioane de lei

Autoritățile locale din Târgu Secuiesc au semnat, în cursul săptămânii trecute, 3 noi contracte de finanțare, în valoare totală de peste 11,6 milioane de lei, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Proiectele vizează modernizarea sistemului de iluminat public, reabilitarea energetică a unei unități de învățământ, și asigurarea infrastructurii pentru transportul verde.

Cea mai mare sumă – peste 5 milioane de lei – va fi utilizată pentru creșterea eficienței energetice a clădirii în care funcționează grădinița cu program prelungit „Manócska” din municipiu. Potrivit reprezentanților Primăriei, investiția va contribui la reducerea consumului anual pentru încălzirea clădirii, a consumului de combustibil convențional utilizat la prepararea agentului termic și, implicit, la scăderea facturilor la încălzire pe timpul iernii, precum și micșorarea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Cel de-al doilea contract, în valoare de peste 3.6 milioane de lei, vizează modernizarea sistemului de iluminat public, prin înlocuirea a 1.051 de aparate de iluminat și montarea de becuri LED, atât în municipiu, cât și în satele Lunga, Săsăuși și Tinoasa.

„Proiectul constă în înlocuirea a 1.051 aparate de iluminat existente, (…) cu aparate de iluminat noi cu LED, echipate cu sisteme de telegestiune în punct luminos, și montarea în completare a 42 aparate de iluminat noi”, au transmis reprezentanții Primăriei.

În ceea ce privește cel de-al treilea contract încheiat, în valoare de aproape 3 milioane de lei, proiectul presupune implementarea unor sisteme de transport inteligente pentru asigurarea infrastructurii verzi.

„Vizează achiziția și punerea în funcțiune a echipamentelor și infrastructurii sistemelor de transport inteligent, precum și soluții de parcare inteligentă, sisteme de avertizare privind adaptarea vitezei, sisteme de siguranță pentru zona cu lucrări, sistem de semafoare interconectate, și sisteme de informare a participanților la trafic”, au explicat reprezentanții Primăriei.

În urmă cu aproape 3 săptămâni, autoritățile locale din Târgu Secuiesc au semnat alte 3 contracte în valoare totală de aproximativ 9 milioane de lei, prin componenta 10 – Fondul Local, proiectele vizând, de asemenea, asigurarea infrastructurii pentru transportul verde, implementarea unor sisteme inteligente de management urban și construirea de locuințe nZEB destinate medicilor și cadrelor didactice.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio