Ştiri locale

Primăria Sfântu Gheorghe vrea să construiască un bazin olimpic şi să extindă programul „Iniţiere în sport”

Primăria Sfântu Gheorghe vrea să construiască un bazin olimpic, unde se vor putea desfăşura competiţii naţionale şi internaţionale, dar şi programe pentru dezvoltarea sportului de masă din municipiu.

Primarul Antal Arpad a declarat că bazinul ar urma să fie construit cu sprijinul Companiei Naţionale de Investiţii în incinta bazei sportive din cartierul Simeria, transferată recent din proprietatea statului în cea a autorităţilor locale.

Publicitate

„Am avut deja discuţii la nivelul Companiei Naţionale de Investiţii şi sper că anul acesta intră în program, se licitează şi, dacă anul acesta se poate contracta lucrarea, în doi ani se va finaliza”, a declarat primarul Antal Arpad, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a amintit, în context, că municipalitatea a lansat în urmă cu aproape un an şi jumătate programul „Iniţiere în sport”, destinat copiilor din grădiniţe, clasele pregătitoare şi primare, care se desfăşoară la Arena Sepsi, construită tot cu sprijinul Companiei Naţionale de Investiţii, program în care doreşte să includă şi componenta de înot.

„Toţi copiii, indiferent că sunt români, maghiari sau romi, că sunt din şcoli cu predare în limba română sau în limba maghiară, beneficiază gratuit de acest program şi, aşa cum am mai spus, noi ne dorim ca peste câţiva ani fiecare copil din acest oraş şi poate chiar din localităţile din jur, dacă putem extinde la un moment dat programul, să ştie să patineze şi să înoate când ajunge la vârsta de 10 ani. Prioritatea noastră este ca aici să fie un bazin olimpic la nivelul standardelor din secolul 21”, a mai spus Antal Arpad.

Cât priveşte actuala bază de înot, primarul a declarat că aceasta are „foarte multe probleme”, este o „construcţie veche şi neeconomicoasă”, iar autorităţile locale vor vedea ce vor face cu ea în viitor.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio