Ştiri locale

Primăria Sfântu Gheorghe va relua licitaţia pentru finalizarea Design Bank

Primăria Sfântu Gheorghe va organiza o nouă licitaţie pentru finalizarea lucrărilor la viitorul Centru de Design, Inovare şi Start-up – Design Bank, sistate în urmă cu aproape de trei ani.

Viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, Toth-Birtan Csaba, a declarat că acestea au fost oprite pentru efectuarea unei expertize tehnice a clădirii, în urma reclamaţiilor primite din partea locatarilor blocului situat deasupra fostului sediu al Băncii Naţionale Române, unde va fi amenajat Design Bank.

Publicitate

“La Design Bank, în urmă cu vreo trei ani a fost acea problemă sesizată de locatari şi, credem noi, că puţin pripit au fost oprite lucrările. S-a făcut o expertiză şi în urma expertizei nu s-a constatat mare lucru, dar, totuşi, au urmat nişte refaceri în proiect. Acum încă nu e verificat în întregime ce a lucrat proiectantul, dar aşa am înţeles de la colegii de la Investiţii că zilele acestea se va termina şi se va relicita lucrarea”, a declarat Toth-Birtan Csaba.

Contractul dintre municipalitate şi fostul constructor a fost reziliat, deoarece preţurile materialelor au crescut în perioada în care lucrările au fost sistate, iar părţile nu au ajuns la o înţelegere privind actualizarea acestora.

Viitorul Centru de Design, Inovare şi Start-up, pe care municipalitatea preconiza să îl finalizeze în 2022, îşi propune să sprijine dezvoltarea sectorului IT şi a domeniilor creative, dar şi să încurajeze reîntoarcerea pe meleagurile natale a tinerilor plecaţi la studii în ţară sau peste hotare. Conform proiectului, acesta va avea, printre altele, birouri, o sală de conferinţe multifuncţională, o cafenea, o sală de expoziţii şi spaţii de relaxare.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio