Ştiri locale

Primăria Sfântu Gheorghe va lansa un program de reabilitare a lifturilor din blocuri

Autorităţile locale din Sfântu Gheorghe au anunţat, joi, că vor lansa un program de reabilitare a lifturilor aflate în blocurile din municipiu, printr-un parteneriat cu asociaţiile de proprietari.

Primarul municipiului, Antal Arpad, a declarat că fracţiunea UDMR din cadrul Consiliului Local a constituit un grup de lucru pentru soluţionarea problemelor cetăţenilor care stau în blocuri, iar unul dintre primele proiecte va fi reabilitarea lifturilor.

Publicitate

„Ieri s-a constituit fracţiunea UDMR în cadrul Consiliului Local Sfântu Gheorghe şi vom forma foarte multe echipe de lucru pe diferite speţe, echipe de lucru care vor veni cu propuneri din care după aceea vom face politici publice şi proiecte, programe. Unul dintre aceste programe deja s-a conturat şi se referă la modernizarea lifturilor din blocurile din municipiul Sfântu Gheorghe. Va fi un program cu cofinanţare între asociaţiile de proprietari şi municipiu, pentru a rezolva această problemă a cetăţenilor care stau în blocuri unde sunt lifturi. Au fost semnale şi de la cetăţeni că este foarte costisitoare pentru asociaţii atât întreţinerea, cât şi modernizarea acestor lifturi. Unul dintre grupurile de lucru l-am numit ‘Grup de lucru pentru a soluţiona problemele cetăţenilor care stau în blocuri’. Aici, evident, deja sunt foarte multe idei, nu vreau să le spun pe toate, pentru că încă nu s-au transformat în programe concrete, dar urmează să se transforme”, a declarat primarul Antal Arpad, în cadrul unei conferinţe de presă online.

Potrivit acestuia, în perioada următoare se va face o inventariere şi o evaluare a stării celor peste 100 de lifturi din municipiu.

„Acest program de modernizare a lifturilor este relativ simplu de pornit. Acum facem o analiză privind starea lor. Eu cred că este o chestiune care ţine în primul rând de siguranţa cetăţenilor. În plus oricine dintre noi care am trăit sau trăim în blocuri ştim foarte bine că şi persoana care stă la parter este influenţată de lift, de zgomotul liftului, iar cel care stă la ultimul etaj cu atât mai mult este deranjat de zgomotul acestuia. Sunt şi multe chestiuni care ţin de siguranţa acestora. (…) Deci îl vom lansa ca un program multianual şi sperăm să venim în ajutorul cetăţenilor şi cu acest program”, a mai spus primarul Antal Arpad.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio