Ştiri locale

Primăria Sfântu Gheorghe va cumpăra insula din mijlocul fostului lac de la Gară

Autoritățile locale din Sfântu Gheorghe au ajuns la un consens cu actualii proprietari ai insulei aflate în mijlocul fostului lac din zona Gării, care va fi transformat în parc sportiv și de agrement.

Consiliul Local a aprobat, joi, achiziționarea terenului în suprafață de 201 mp, și a construcției din lemn unde în urmă cu mai mulți ani a funcționat o cofetărie, pentru suma de 10.360 euro fără TVA, iar contractul de vânzare-cumpărare se va încheia în termen de 30 de zile, cu achitarea integrală a prețului imobilului.

Publicitate

Insula va fi trecută în domeniul public al municipiului, în vederea refuncționalizării terenului din jurul lacului, potrivit Hotărârii Consiliului Local.

Fostul lac de agrement va fi reabilitat și reintrodus în circuitul public printr-un proiect cofinanțat din fonduri europene, investiție care se cifrează la aproape 18 milioane de lei. Din această sumă, pete 14 milioane de lei reprezintă finanțarea nerambursabilă obținută prin Programul Operațional Regional.

Lucrările în jurul insulei au început în luna septembrie a anului trecut, iar autoritățile preconizează că se vor finaliza până în decembrie 2023. Proiectul prevede, printre altele, crearea de spații verzi pentru relaxare, pe o suprafață de aproximativ 3 hectare, amenajarea unor alei pietonale din dale de piatră, pe o suprafață totală de peste 1.400 mp, piste de alergare,  terenuri de baschet și fotbal, și un teren de sport.

În luna noiembrie, după ce autoritățile locale au încercat fără succes să cumpere de la cei doi proprietari insula aflată în mijlocul fostului lac, Primăria a anunțat că ia în calcul inclusiv exproprierea.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio