Ştiri locale

Primăria Sfântu Gheorghe va construi un nou bloc ANL pentru tinerii din municipiu

Primăria Sfântu Gheorghe are în plan construirea unui bloc ANL pentru tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani din municipiu, clădirea cu 4 etaje urmând să ofere 25 de locuințe de închiriat.

Imobilul va fi construit pe un teren din strada Viitorului, aflat în proprietatea Municipalității, în suprafață totală de 2.038 mp, iar autoritățile locale preconizează că investiția va putea fi realizată prin programul de construire a locuințelor pentru tineri, destinate închirierii, derulat de Agenția Națională de Locuințe.

Publicitate

Prin acest proiect, Primăria Sfântu Gheorghe își dorește să vină în sprijinul tinerilor care nu își permit să își cumpere o locuință, dar care și-ar dori să se stabilească în municipiu.

„Prețurile practicate în construcții și pe piața locuințelor, precum și veniturile mici pe care le pot realiza majoritatea tinerilor, au ca efect creșterea numărului solicitărilor venite din partea lor pentru închirierea de apartamente și în municipiul nostru. Unele domenii de activitate importante (sănătate, educație, IT, cercetare, servicii, etc) duc lipsă de specialiști, deoarece cei care au fost formați pentru aceste domenii nu se întorc/nu vin să lucreze în municipiul nostru și din cauza acestei penurii de locuințe”, se arată în documentația publicată pe site-ul Primăriei.

Aceeași sursă mai arată că, în prezent, numărul apartamentelor închiriabile de pe raza municipiului este redus, fiind depășit de cel al cererilor depuse la Biroul Locativ al Primăriei Sfântu Gheorghe.

„Municipiul Sfântu Gheorghe deține doar un număr redus de apartamente închiriabile, drept urmare, una dintre soluțiile pentru atragerea acestor categorii de persoane tinere poate fi sprijinul acordat de municipalitate în rezolvarea problemei locuințelor (…) În prezent, la Biroul Locativ al Primăriei Sfântu Gheorghe sunt depuse peste 50 de cereri pentru locuințe destinate închirierii către tineri, din care 30 de cereri au fost aprobate de Consiliul Local și se află în așteptare pentru alocare și alte 22 cereri sunt nou-înregistrate (…) Concluzionăm că în acord cu creșterea numărului cererilor, a numărului de tineri și a perspectivei forței de muncă existente la nivelul municipiului, se justifică realizarea unui nou proiect pentru acoperirea cererilor pentru locuințe venite din partea comunității”, mai arată în documentație.

Potrivit autorităților locale, construirea blocului ANL din strada Viitorului va avea ca rezultat și amenajarea definitivă a unui teren devenit disponibil prin demolarea unei centrale termice, și care în prezent este utilizat ca parcare neamenajată.

Amenajările exterioare și asigurarea utilităților, inclusiv proiectarea, vor fi realizate din bugetul local al Municipiului.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio